Lunds universitet, Inst för service management och tjänstevetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi söker nu en vikarierande kommunikatör som ska fortsätta driva institutionens kommunikationsarbete framåt. Du arbetar tillsammans med engagerade kollegor i en miljö med högt i tak och tillhör institutionens administrativa avdelning med 10 medarbetare. Du ingår och deltar även i olika nätverk för kommunikatörer på Lunds universitet.

Arbetsuppgifter 

Som kommunikatör hos oss kommer du främst  att marknadsföra våra utbildningar, göra forskningen synlig och skapa goda relationer internt och externt genom att hålla medarbetare och våra målgrupper uppdaterade om vad som händer hos oss.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att utifrån institutionens kommunikationsstrategi:

 • Kommunicera och marknadsföra våra utbildningar för att säkerställa god studentrekrytering.
 • Arbeta med forskningskommunikation, t.ex. kommunicera, förmedla och hjälpa till att popularisera pågående forskning och forskningsresultat samt bearbeta medier i samverkan med forskarna.
 • Utforma och uppdatera institutionens digitala kommunikation t.ex. skriva nyheter för institutionens webbsida och planera/skapa/utvärdera innehåll för sociala medier.
 • Ge strategiskt stöd åt ledning, utforma kommunikationsplaner och utvärdera kommunikationsinsatser.
 • Producera tryckt eller digitalt informationsmaterial såsom nyhetsbrev, rapporter eller broschyrer.
 • Arbeta med interkommunikation och institutionens intranät.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom kommunikation, journalistik, marknadsföring eller motsvarande och har några års erfarenhet av kommunikatörsarbete. Du är en kompetent och van skribent som lätt kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska och du rör dig vant i sociala medier. Intresse för foto och rörlig bild liksom en god känsla för grafisk formgivning och vana av att använda designprogram som Indesign och Photoshop är viktigt. Om du är en van webbpublicist och har erfarenhet av olika CMS, Drupal är det meriterande liksom om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom den akademiska världen eller från annan verksamhet med forskningsinriktning. Viktiga egenskaper är kunna ta initiativ och skapa nya kontakter liksom att du kan arbeta självständigt och kreativt. Du behöver även vara relations- och samarbetsorienterad och ha känsla för service. 

Övrigt

Anställningen är ett vikariat t.o.m. augusti 2023 med tillträde snarast möjligt enligt överenskommelse. Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast möjligt enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2204
Kontakt
 • Mattias Wengelin, 046-222000
 • Anna Borg, 046-2220000
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-07
Sista ansökningsdag 2022-07-03

Tillbaka till lediga jobb