Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Ekonomisk-historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomihögskolan är ackrediterad av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten för handelshögskolor: EQUIS, AMBA and AACSB. Endast strax över 100 handelshögskolor i världen har uppnått denna prestigefyllda Triple Crown.

Ekonomisk-historiska institutionen vid Lunds universitet söker nu en ekonom.

Om arbetsplatsen

Du kommer ingå i ett team med fyra medlemmar med hög kompetens och förmåga. Teamet leds av en administrativ chef och består av en utbildningsadministratör och en forskningssekreterare och nu kompletterar vi gruppen med en ekonom och personaladministratör.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att jobba hos oss: www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/formaner-anstallda.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med prefekten och den administrative chefen hanterar du löpande ekonomisk administration och är behjälplig i annan administration. Du följer upp och prognostiserar, är med och utarbetar budget och upprättar bokslut. Du deltar i övrigt utvecklingsarbete vid institutionen tillsammans med en liten men flexibel administration. Typiska arbetsuppgifter inom ekonomiadministration är:

 • redovisning och bokföring
 • fakturahantering
 • rekvisitioner (bevakning mm.)
 • kund och leverantörsreskontra
 • månadsavstämningar och bokslut
 • rese- och utläggsräkningar
 • projekthantering och projektredovisning.

Andra arbetsuppgifter inom personaladministration, som till exempel lönekontering, arbete med anställningar och rekrytering, resebokning, arvodering och timersättning, stöd till doktorander och handledare samt intern och extern kommunikation förekommer.

Din roll här är mycket viktig för att kunna ge våra forskare och lärare det stöd de behöver för att behålla institutionens ledande position i Sverige och världen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med god administrativ erfarenhet och som är positiv och ansvarsfull, har förmågan att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har en god anpassningsförmåga till nya arbetsuppgifter och tycker att det är en självklarhet att ge god service. Då arbetsuppgifterna kan komma att förändras över tid, krävs en god flexibilitet.

Du måste ha:

 • ekonomisk utbildning på högskolenivå eller erfarenheter som bedöms som likvärdiga
 • erfarenhet av ekonomi- och personaladministration.
 • erfarenhet och förmåga att arbeta med digitala administrativa system samt goda kunskaper i Excel
 • god förmåga att använda svenska och engelska i tal och skrift.

Övriga meriter

Institutionens administrativa personal är en liten och väl fungerande grupp. En viktig del av anställningens innehåll är därför att känna medansvar för en väl fungerande service till institutionens gäster, medarbetare och studenter. För detta krävs en mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.

Tidigare erfarenhet av administration inom universitet- och högskolesektorn är meriterande. Samma gäller för erfarenhet av arbete med Lunds universitets administrativa system som t ex Lupin, Raindance, Primula, Lucat, Varbi och W3D3.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, noggrannhet och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom institutionen.

Övrigt

Detta är en heltidsanställning tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Vår målsättning är att behandla ansökningarna snabbt efter sista ansökningsdag och kalla till intervjuer under veckorna 32 och 33.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2259
Kontakt
 • Anneli Nilsson Ahlm, administrativ chef, 046-2226912
Facklig företrädare
 • OFR/ST, 046-2229362
 • SACO: Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-10
Sista ansökningsdag 2022-08-08

Tillbaka till lediga jobb