Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningen på kemisk biologi med inriktning läkemedelsutveckling (CBT) är i mycket hög grad interdisciplinär och täcker organisk kemi, in vivo och in vitro biologi, fysik, och materialvetenskap. Vi tycker om att arbeta på projekt som ökar vår förståelse för levande system genom att kombinera tekniker och kunskaper från natur- och livsvetenskaperna. CBT är en del av Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet och vi har flera pågående projekt med ledande grupper och kliniker. Forskargruppen leds av professor Roger Olsson.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Vi erbjuder en interdisciplinär arbetsmiljö där kemister, fysiker och biologer arbetar tätt tillsammans för att lösa komplexa problem. Vi hoppas att du trivs i en miljö där vi tillsammans arbetar nyfikenhetsdrivet.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Organisk bioelektronisk medicin är en ny metod inom läkemedelsutveckling där elektricitet används för att bota sjukdomar genom att modulera den elektriska kommunikationen mellan celler. Alla celler är elektrisk aktiva, där den elektriska aktiviteten utgår från membranpotentialer och bidrar till olika cellbeteenden, t.ex. cellmigration, adhesion, proliferering och differentiering. Elektrisk signalering är också viktigt för vävnadsutveckling och -reparation.

Vi startar nu upp ett projekt där vi utvecklar injicerbara hydrogeler baserade på ledande polymerer. Dessa polymerer kan användas för att bota sjukdomar genom elektronöverföring till/från vävnad. Kandidaten kommer att karaktärisera våra polymerer in vitro och använda dessa i olika djurmodeller, in vivo. Kandidaten kommer även arbeta med försöksdjur, framförallt zebrafisk. Projektet är i mycket hög grad interdisciplinärt och kandidaten förväntas uppskatta att arbeta med många olika tekniker som spänner från elektrisk karaktärisering till in vivo-biologi.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

 • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
 • En examen inom nanoteknik, materialvetenskap, kemi, bioteknik, cellbiologi, eller motsvarande.

Det är meriterande om du har:

 • Praktisk erfarenhet av cell- och molekylärbiologiska metoder, t.ex. underhåll av cellkulturer,
 • Praktisk erfarenhet av ledande polymerer
 • Praktisk erfarenhet av elektrofysiologiska mätningar och/eller elektrisk karaktärisering av material.
 • Erfarenhet av arbete med neurologiska sjukdomar och/eller cancer
 • Erfarenhet av arbete med djurmodeller
 • Praktisk erfarenhet av strukturell och funktionell karaktärisering av fasta material och/eller material i suspension.
 • En bred kompetensprofil är av stor vikt, och kunskap inom områden som materialvetenskap, kemi, fysik, biologi och nanovetenskap är relevant för projektet.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till fyra år enligt HF 5 kap 7§. Omfattning 100 % med önskat startdatum 2022-09-01 eller enligt överenskommelse.


Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Om Lunds Universitet

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde 2022-09-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2278
Kontakt
 • Roger Olsson, 046-2220000
 • Martin Hjort, +46736185866
 • Maria Palmkron, personalsamordnare, 046-2224076
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-15
Sista ansökningsdag 2022-08-07

Tillbaka till lediga jobb