Lunds universitet, Ekonomihögskolan, Ekonomisk-historiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Ekonomihögskolan är en av åtta fakulteter inom Lunds universitet. Över 4 000 studenter och cirka 450 forskare, lärare och övrig personal studerar och arbetar här med utbildning och forskning inom ekonomisk historia, företagsekonomi, handelsrätt, informatik, nationalekonomi, statistik och forskningspolitik.

Ekonomihögskolan är ackrediterad av de tre största och mest inflytelserika ackrediteringsinstituten för handelshögskolor: EQUIS, AMBA and AACSB. Endast strax över 100 handelshögskolor i världen har uppnått denna prestigefyllda Triple Crown.

Arbetsuppgifter

Ekonomisk-historiska institutionen söker en projektassistent för att uppgradera och uppdatera nationella och regionala serier över Sveriges historiska nationalräkenskaper. Projektassistenten ska arbeta med att uppdatera databaser och länka samman historiska räkenskaper med modern statistik. Detta innefattar anpassningar av nya nationalräkenskapsdata till historiska serier och att medverka till att utarbeta rutiner för kontinuerlig uppdatering av databaserna. Assistenten ska även assistera i att kommunicera och visualisera materialet så att det görs tillgängligt för en bredare publik. Assistentens arbete sker självständigt under handledning av institutionens seniora forskare.

Krav och meriter

 • För att vara berättigad till tjänsten måste sökanden ha minst kandidatexamen i ett relevant ämne, till exempel nationalekonomi, ekonomisk historia eller ekonomisk geografi
 • God kunskap i svenska, både i tal och skrift är ett krav
 • God analytisk förmåga är ett krav, liksom erfarenhet att arbeta med och länka dataserier
 • Förmåga att arbeta i statistikprogram och intresse för datavisualisering är båda krav
 • Intresse för historiska nationalräkenskaper är meriterande
 • Driv och självständighet är viktiga egenskaper
 • Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga och förmåga att lösa problem

Villkor

Tidsbegränsad anställning, 10 månader, 50% med startdatum 1 september 2022 eller efter överenskommelse.

Ansökan

Ansökan ska skrivas på svenska och ska innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt ett kort personligt brev (max en halv sida) med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Sökande uppmuntras att ge namn och kontaktuppgifter på maximalt två personer som kan ge referenser, men rekommendationsbrev kommer inte att beaktas i ansökningens.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. 

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 september 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2291
Kontakt
 • Kerstin Enflo, 046-2227491
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-14
Sista ansökningsdag 2022-08-08

Tillbaka till lediga jobb