Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, LU Service

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 46 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


LU Service

Inom LU Service arbetar ca. 260 medarbetare som tillsammans erbjuder service till universitetets olika verksamheter. LU Service består av sex avdelningar och vi arbetar med bl.a. lokalvård, vaktmästeri, reception, tryckeri, post, parkering, universitetsbutik, konferens och bostäder.

Nu söker vi minst två
Gruppchefer inom Facility Management
med inriktning vaktmästeri och lokalvård

Verksamhet i förändring

LU Service har påbörjat ett förändringsarbete för att bättre kunna möta våra beställares behov av service. Du kommer att bli en viktig del i denna förändring genom att driva, förklara och implementera den inom avdelningen Lokalservice.

Förändringen görs för att LU Service ska

 • bli en mer heltäckande FM-organisation som kan arbeta mer flexibelt för att möta kundernas behov av mer komplexa tjänster genom att samordna dem
 • bli mer flexibelt och mer kompetent i såväl ledarskap som i drift
 • öka den digitala kompetensen och implementera digitala verktyg i verksamheten
 • öka engagemanget hos medarbetarna för att de ska bli självdrivande, vara med att utveckla verksamheten och känna sitt värde
 • öka samarbetet mellan vaktmästare och lokalvårdare för att lösa verksamheternas servicebehov i husen.

Bygga servicehubbar

I rollen ingår att bygga upp servicehubbar bestående av vaktmästare och lokalvårdare som ska samarbeta för att ge god service. Hubbarna finns inte idag utan det blir ditt ansvar att tillsammans med en kollega bygga upp verksamheten och leda samarbetet mellan vaktmästare och lokalvårdare. Visst låter det spännande?

Du kommer att ingå i en grupp om sju gruppchefer som tillsammans leder och planerar arbetet för drygt 200 medarbetare.

Rollen som chef och ledare

Vi söker gruppchefer som vågar, vill och kan leda, tänka nytt och samarbeta. I samarbetet med dina gruppchefskollegor är du tydlig med vem du är och vad du tänker; ert samarbete är avgörande för att verksamheten ska fungera. Vi värdesätter gemenskap och vet hur viktigt det är att trivas och ha roligt på jobbet.

För att lyckas i rollen har du flera års erfarenhet av arbete som chef och vet vad det innebär att vara arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig. Du har erfarenhet av att arbeta aktivt med att skapa en god arbetsmiljö för dina medarbetare, dina kollegor och dig själv.

Inom LU Service finns ett verksamhetsstöd som hjälper till i frågor gällande HR, projektledning, ekonomi, arbetsmiljö och kommunikation.

Läs mer om chefsrollen på Lunds universitet.

Du

Du är prestigelös och initiativtagande. Du är självgående, söker svar på frågor och är mer generalist än specialist. Du tar egna initiativ, samlar information, är nyfiken och kreativ; du vågar tänka nytt, frågar en kollega om du inte vet och är inte rädd för att göra fel. Du samlar de kompetenser du behöver för att lösa ett problem och driver utvecklingen framåt. Du är ödmjuk inför det faktum att du inte alltid vet bäst, eller ibland alls, och att ditt arbete kräver prestigelöst samarbete och kommunikation för bästa resultat.

Du tycker om att arbeta med människor och grupper, att utveckla verksamhet och arbetssätt samt att få människor att arbeta åt samma håll. Vi behöver en erfaren, modig ledare som leder med tillit och kan hantera konflikter samt ta tuffa beslut när det behövs. Du ska också kunna motivera och involvera medarbetare i såväl utveckling som i den dagliga driften.

Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att dina budskap når fram och att du blir förstådd. LU Service är en mångkulturell arbetsplats och det är viktigt att du kan anpassa din kommunikation till olika mottagare.

För att vara aktuell för tjänsten ska du

 • ha högskoleutbildning inom relevant område eller eftergymnasial utbildning/långvarig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig och passande för uppdraget
 • ha dokumenterad, flerårig arbetslivserfarenhet i rollen som arbetsgivare, ledare och verksamhetsansvarig
 • ha erfarenhet av att arbeta aktivt med att förbättra arbetsmiljön
 • ha mycket god kommunikativ förmåga
 • vara van att arbeta med digitala verktyg, såsom t.ex. Officepaketet och Teams
 • ha B-körkort.

Meriterande

 • Genomgått ledarskapsutbildning

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Intervjuer kommer att hållas vecka 35.

Provanställning kan bli aktuell.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2336
Kontakt
 • Mikael Olofsson, 046-2223892
Facklig företrädare
 • OFR/ST: Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
 • SACO, 046-2229364
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-08-15
Logga in och sök jobbet

Tillbaka till lediga jobb