Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen för stamceller i myeloida sjukdomar och benmärgssvikt, som leds av universitetslektor Jörg Cammenga, är under uppstart och söker nu en biträdande forskare. Ta chansen att vara med från start och bli en del av denna innovativa forskning!

Forskargruppen är en del av Stamcellscenter i Lund, ett internationellt rankat forskningscenter inom det strategiska forskningsområdet stamcellsbiologi och regenerativ medicin vid Lunds universitet. Vi studerar både normal och malign utveckling av blodceller ur cell- och molekylärbiologins perspektiv. 

Vi arbetar för en god arbetsmiljö där vi visar varandra omtanke och respekt. Ett klimat som är stimulerande, utvecklande och tryggt är viktigt för oss. Vi värdesätter mångfald och jämlikhet. All form av diskriminering är oacceptabel.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Den anställde kommer att leda forskningsprojekt relaterade till benmärgssvikt och leukemiutveckling i möss och människa med huvudmål att identifiera och modifiera underliggande mekanismer, samt att utforma experiment för att nå dessa mål.

För att uppnå detta mål kommer vägarna nedströms om mönsterigenkänningsreceptorerna att studeras med bl.a. Western blot, qPCR, RNA-sekvensering och knock-down-experiment med CRISPR / Cas9- och/eller shRNA-metodik i primära humana och murina hematopoietiska celler både in vitro och in vivo. För att visa en biologisk länk, kommer djurmodeller (mus) av benmärgssvikt och myeloida maligniteter att användas och korsas med transgena möss för specifika mönsterigenkänningsreceptorer. Avancerad flödescytometri kommer att användas för att studera hur olika delpopulationer i den hematopoetiska hierarkin kommer att påverkas. 

Den anställde kommer även att ansvara för upplärning av studenter, teknisk personal, och juniora forskare

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • PhD i stamcellsbiologi, immunologi eller liknande.
  • 3-5 års postdoktoral erfarenhet, med hög grad av självständighet i att driva och planera forskningsprojekt.
  • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med djurförsök (möss), inklusive isolering av blod, benmärg och hematopoetiska organ, samt i.v, i.p., och s.c. injektioner, och avelsstrategi.
  • Erfarenhet av att arbeta med humant hematopoetiskt primärmaterial från både benmärg och navelsträngsblod, samt transplantation av humant hematopoetiskt material till humaniserade musmodeller såsom NSG och NRGS.
  • Kompetens inom avancerad flödescytometri, FACS, Western blot, PCR, qPCR, RNA-sekvensering, kloning, virusproduktion, cellkultur och in vivo-försök, inklusive kompetitiv hematopoetisk celltransplantation.
  • Erfarenhet av arbete med och analys av hematopoetiska stamceller och progenitorer, mogna blodceller, inflammatoriska cellsignaleringsvägar (inklusive administrering av olika inflammatoriska mediatorer för inflammationssyfte), samt kunskap om leukemi.
  • Mycket goda tal-, presentations- och skrivfärdigheter på engelska.
  • Erfarenhet av att handleda och examinera forskningsstudenter.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du som söker ska ha god förmåga att arbeta självständigt samt ha god planerings-, strukturerings- och prioriteringsförmåga. Du ska dessutom ha utmärkt kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga eftersom vi i forskargruppen arbetar nära tillsammans.

Meriterande för anställningen är:

  • Framgång i forskningsanslagsansökningar.
  • Erfarenhet av att driva och utforma forskningsprojekt.
  • Svenska färdigheter, särskilt i skrift, är meriterande då viss kommunikation med myndigheter (för exempelvis etiska tillstånd) samt populärvetenskapliga sammanfattningar i ansökningar sker på svenska, men är ej en absolut nödvändighet.
  • Avklarade kurser: ”perspektiv på lärande” och ”forskningshandledning” eller motsvarande.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning snarast. Provanställning kan komma att bli aktuell.  

Arbetet kommer emellanåt att innehålla långa dagar utanför normal arbetstid när det är nödvändigt för experimenten. Möjlighet till flexibilitet i arbetstider för den sökande är därför nödvändigt.

Så här söker du Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2473
Kontakt
  • Johanna Porsklev Burfelt - HR , +46462229639
  • Jörg Cammenga - rekryterande chef, 046-2220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-29
Sista ansökningsdag 2022-07-12

Tillbaka till lediga jobb