Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Utvecklings- och regenerativ neurobiologi, vid institutionen för Experimentell Medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning inom utvecklingen av cellbaserade behandlingar för neurodegenerativa sjukdomar och ligger i framkant inom sitt område. Forskargruppen arbetar med humana stamceller och förfining av differentieringsprotokoll och verifiering av de bildade nervcellernas funktion och integrering. Du kan läsa mer om projektet på vår hemsida Här  Forskargruppen leds av professor Malin Parmar och inkluderar ytterligare 15 medarbetare. Gruppen är internationell och omfattar medarbetare inom forskning, administration och teknik. Vi söker nu en driven och erfaren forskare inom encellsanalys med kombinatoriell indexering med erfarenhet inom Alzheimers sjukdom som stöd i projektet. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Du kommer att sätta upp en ny encellsanalysteknik från Parse Bioscience för sekvensering av humana gliaceller från in vivo prover. Mer specifikt så kommer uppgifterna att inkludera preparering av cellkärnor från hjärnvävnad, cellsortering, biokemiska analyser och genomförande av biblioteksgenerering enligt Parse Bio protokoll. Projektet har som mål att studera Alzheimers sjukdom och gliacellernas roll så du kommer också om utrymme ges att gräva djupare i modellgenerering med stereotaktiska operationer med AAV virus och FACS sortering av mogna gliaceller från hjärnvävnad.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

- PhD inom Alzheimers sjukdom eller motsvarande
- Dokumenterad erfarenhet inom encellsanalys med kombinatoriell indexering exempelvis Pars Bio eller SciFi-seq protokoll
- Dokumenterad erfarenhet av arbete med virala vektorer
- Dokumenterad erfarenhet av stereotaktiska injektioner

Meriterande för anställningen är:

- Meriterande är tidigare arbete med analys av gliaceller och transduktion av dem med genvektorer såsom AAV

- Tidigare erfarenhet av bioinformatisk analys med Python eller R

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning under två månader på 100 procent med startdatum den 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 14 oktober 2022.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 220815
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2532
Kontakt
  • Malin Parmar, +46462220620
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-07-04
Sista ansökningsdag 2022-07-18

Tillbaka till lediga jobb