Lunds universitet, Samhällsvetenskapliga fakulteten, Socialhögskolan

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innefattar programansvar för hälso- och sjukvårdskuratorsutbildningen, undervisning, forskning och samverkan med det omgivande samhället. Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av programansvar, undervisning, handledning och examination på hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet samt på socionomprogrammet kring bland annat sociala perspektiv på hälsa och ohälsa. Till arbetsuppgifterna hör även kursadministration, att ta ansvar för pedagogiskt utvecklingsarbete, att samarbeta såväl inom som mellan kurser samt vara aktiv inom forskning i socialt arbete. Undervisning sker i huvudsak på svenska, men även på engelska. Anställningens huvudsakliga placering är i Helsingborg.

Behörighet
Behörighet för anställning som lektor finns angivna i 4 kap 4 § Högskoleförordningen (http://www.notisum.se/rnp/sls/lag/19930100.HTM) samt i Lunds universitets anställningsordning (https://www.medarbetarwebben.lu.se/sites/medarbetarwebben.lu.se/files/2022-06/Lunds-universitets-anstallningsordning.pdf).

Behörig att anställas som universitetslektor är den som avlagt doktorsexamen i socialt arbete eller i annat ämne, företrädesvis samhällsvetenskapligt, med tydlig relevans för utlysningen. Den behöriga sökanden har också visat pedagogisk skicklighet samt har de personliga egenskaper som krävs för att fullgöra anställningen väl.

Bedömningsgrunder
Vid bedömning av de sökande kommer lika vikt att fästas vid vetenskaplig och pedagogisk skicklighet. Vikt fästs också vid administrativ och annan skicklighet som är av betydelse för anställningens ämnesinnehåll och arbetsuppgifter. Du är forskningsaktiv med praktiknära förankring. Forskningskompetens inom hälso- och sjukvårdsområdet och/eller forskning med sociala perspektiv på hälsa och ohälsa är särskilt meriterande.

Vi söker dig som har en god förmåga att utveckla, leda och genomföra utbildning och forskning av hög kvalitet. Du ska också ha en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, god samarbetsförmåga samt ett analytiskt tänkande.

Som bedömningsgrund vid anställning av en universitetslektor ska graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställningen gälla. Goda ämneskunskaper av relevans för innehåll och de arbetsuppgifter som ingår är ett krav. För anställningen krävs också visad pedagogisk skicklighet av praktiskt arbete inom det sociala området.


Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Helsingborg
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3240
Kontakt
  • Katarina Jacobsson, prefekt, Katarina.Jacobsson@soch.lu.se
  • Leili Laanemets, studierektor, Leili.Laanemets@soch.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2022-10-03
Sista ansökningsdag 2022-10-16

Tillbaka till lediga jobb