Lunds universitet, Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Programmerare/systemoperatör för ICOS Carbon Portal
ICOS Carbon Portal faller under Institutionen för naturgeografi och ekosystemvetenskap och är en del av ICOS, det Integrated Carbon Observation System som tillhandahåller högkvalitativa långtidsmätningar av växthusgasutbyte från cirka 140 stationer fördelade över fler än 14 länder och havet. Dessa miljöobservationer utgör grunden för viktig forskning om klimatförändringar och dess konsekvenser. Carbon Portal tar hand att alla ICOS högkvalitativa och standardiserade växthusgasdata är öppet tillgängligt, samt vetenskapliga och pedagogiska produkter som produceras av våra vetenskapliga användare. Carbon Portal (sam)utvecklar även webbtjänster för användargemenskapen som stödjer den vetenskapliga utforskningen av data.

Arbetsuppgifter
Vi söker en mjukvaruutvecklare som även kan stötta systemoperationen. Du kommer att ingå i vårt lilla utvecklingsteam och arbeta med Carbon Portal-tjänsterna samt stödja driften av dessa tjänster. Du kan få en god uppfattning om teknologierna och den (öppen källkod) moderna kodbas som vi arbetar med genom vår GitHub-webbplats (https://github.com/ICOS-Carbon-Portal).

Kvalifikationer
Vi söker en service-minded person som kommer att arbeta såväl inom mjukvaruutveckling som inom drift. Du har minst arbetat ett par år inom IT och erfarenhet med mjukvaruutveckling. Du är angelägen om att använda och lära dig spännande nya webbutvecklingstekniker, allt för användning i ett uppdrag att bekämpa klimatförändringar. Du är en teammedlem med god samarbetsförmåga, och kan balansera detta med driv och självständighet. Du är villig att bygga vidare på och förbättra den befintliga mogna kodbasen. Vår internationella grupp och arbetsområde kräver att du behärskar engelska i tal och skrift. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig en attraktiv arbetsplats med t.ex. lågbyråkrati Agil utvecklingsstil utan hårt fokus på deadlines, intressanta och varierande uppgifter att lösa med modern teknik och flexibla arbetstider.

Villkor
Tillsvidareanställning med önskat startdatum 1 januari 2022, med 6 månader provanställning.
Anställningen är heltid.

Kontaktperson: Alex Vermeulen (alex.vermeulen@nateko.lu.se)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla

  • personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter.
  • CV,
  • examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).
Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3465
Kontakt
  • Alex Vermeulen, 0709436931,alex.vermeulen@nateko.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-11-01
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tillbaka till lediga jobb