Medicinska fakulteten, Institutionen för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
SciLifeLab, Science for Life Laboratory, är en nationell forskningsinfrastruktur för molekylära livsvetenskaper och är en av regeringens stora satsningar på forskningsinfrastrukturer i Sverige. SciLifeLabs övergripande vision är att möjliggöra banbrytande, tvärvetenskaplig forskning som annars inte vore möjlig att genomföra i Sverige och att främja att forskningen leder till samhällsnytta. 

SciLifeLab består av tio teknologiplattformar med verksamhet vid elva olika universitet och högskolor över hela landet. Fem av plattformarna innefattar idag verksamheter vid Lunds Universitet (LU), och dessa fokuserar bland annat på genomik, strukturbiologi, läkemedelsutveckling och bioinformatik.

För att ytterligare synliggöra SciLifeLab som en forskningsresurs för hela landet beslutade dess styrelse under 2021 att upprätta nationella noder (s.k. sites) vid fyra lärosäten utanför värduniversiteten i Mälardalen, varav en i Lund. . Noden vid Lunds Universitet kommer bl.a. att fokusera på genomik, strukturbiologi, läkemedelsutveckling och bioinformatik, och dess syte är att utgöra en samordnande paraplyenhet, genom vilken SciLifeLab-associerade och andra nationellt relevanta forskningsinfrastrukturer i Lund kan samverka med ledande forskningsinfrastrukturer över hela landet, samt att sprida kunskap om dessa för forskare och studenter, såväl vid Lunds Universitet som nationellt.

Vi söker nu en driven, utåtriktad och prestigelös koordinator som vill jobba i en nyckelroll i uppbyggnaden av LU:s SciLifeLab-nod, och därigenom bidra till att stärka Lunds Universitets och svensk forskningsinfrastruktur ytterligare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Rollen som koordinator är central för etableringen av SciLifeLab-noden i Lund och bygger på ett nära samarbete med dess föreståndare. Lokalt kommer du också att jobba tillsammans med en IT/data manager, samt med de operativt ansvariga för de ingående infrastrukturerna vid LU. Nationellt kommer du på motsvarande sätt bl.a. att samverka med övriga SciLifeLab-noder i Sverige, med samtliga teknologiplattformar och med SciLifeLab Data Centre. Via detta nätverk kommer du att bidra till att bygga upp en struktur för förbättrad samverkan mellan, och synlighet av, infrastrukturer - såväl lokalt som nationellt.

En annan viktig del av tjänsten är att skapa synergier mellan noden och SciLifeLabs Data Driven Life Science (DDLS)-program, ett nationellt flaggskeppsprojekt inom vilket ett stort antal forskare kommer att affilieras till SciLifeLab inom olika profilområden.

Exempel på arbetsuppgifter som kommer att ingå i anställningen;

 • Planera och organisera möten med olika intressentgrupper, t.ex. forskningsinfrastrukturer, forskare, studenter, samt representanter för hälso- och sjukvård respektive näringsliv
 • Identifiera och adressera möjligheter till förbättrad samordning mellan forskningsinfrastrukturer vid SciLifeLab-noden vid LU (t.ex. för att harmonisera arbetssätt, IT-system och presentationsmaterial).
 • Bidra till upprättande och genomförande av en kommunikationsplan
 • Delta i planering och etablering av besökslokaler
 • Ansvara för, eller ta fram underlag till, olika typer av ansökningar och rapporter
 • Diverse administrativa göromål, t.ex. möteskallelser och förberedelser i samband med ledningsgrupps- och styrgruppsmöten för noden.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • Adekvat grundutbildning från universitet eller högskola (t.ex. Fil. Mag eller motsvarande inom naturvetenskap, biomedicin, medicin eller teknik)
 • Utmärkta kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift
 • Utmärkta förmågor till kommunikation och samarbete, stort driv och mycket god initiativförmåga

Meriterande för anställningen är:

 • Doktorsexamen inom adekvat ämnesområde (t.ex. inom naturvetenskap, biomedicin, medicin eller teknik)
 • Erfarenhet av arbete inom en forskningsinfrastruktur
 • Erfarenhet av att planera och organisera möten
 • Erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av att skriva rapporter och ansökningar
 • Erfarenhet av budgetplanering och ekonomiuppföljning
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen 100 procent av heltid med tillsättning snarast.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-01-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3668
Kontakt
 • Johanna Porsklev Burfelt - HR , +46462229639
 • Markus Heidenbland - Rekryterande chef, +46462220425
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-11-11
Sista ansökningsdag 2022-11-30

Tillbaka till lediga jobb