Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för bröstcancergenetik arbetar vi med att förstå den genetiska grunden för bröstcancer. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området familjär bröstcancer, med fokus på den genetiska och biologiska konsekvensen av genvarianter som kan kopplas till ärftlig risk för cancer. I verksamheten ingår kliniknära forskning och genetiska analyser med fokus på ärftliga, prognostiska och prediktiva markörer för bröstcancer. Bioinformatiska analyser, LIMS-utveckling, programmering, datasäkerhet och IT-service utgör en viktig del av verksamheten. Forskargruppen som bildats av professor Åke Borg, och leds av forskare Cecilia Hegardt, består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Medicon Village i Lund.

Forskargruppen söker nu en bioinformatiker för en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdatum den 1 mars 2023 eller enligt överenskommelse.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Som bioinformatiker i vår forskargrupp kommer du att ansvara för utveckling och administration av vårt verksamhetsanpassade LabWare LIMS-system. Du kommer även att arbeta med integrering av bioinformatik med LIMS-systemet och utveckling av bioinformatiska metoder för kliniska genetiska analyser. Arbetet innebär ett nära samarbete med projektledare, laborativ teknisk personal och andra bioinformatiker.

I arbetsuppgifterna ingår:

  • Utveckling och validering av LIMS och bioinformatiska metoder enligt krav i reglerad verksamhet.
  • Administration av LIMS-systemet, hantering av incidenter samt framtagande av instruktioner och dokument.
  • Ansvar för databaser relaterade till LIMS-systemet.
  • Systemadministrativa uppgifter i Linux-miljö.
  • Bioinformatiska analyser för klinisk rutinverksamhet.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Högskoleutbildning inom bioinformatik, eller motsvarande kompetens.
  • Utbildning i programmering, eller motsvarande kompetens.
  • God organisatorisk förmåga.
  • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

  • Kunskap om Linux och databaser, t ex PostgreSQL.
  • Erfarenhet av LIMS, arbete i Linux-miljö, programmering i script-språk.
  • Erfarenhet av att dokumentera och skriva instruktioner.
  • Erfarenhet av arbete i ackrediterad verksamhet inom Life Science.

Stor vikt kommer att läggas vid den samlande kompetensen och personliga egenskaper.

Övrigt
Anställningen gäller tillsvidare och är på heltid. Önskat tillträdesdatum är 1 mars 2023 eller enligt överenskommelse. Anställningen påbörjas med provanställning på sex månader.


Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/3693
Kontakt
  • Cecilia Hegardt, forskargruppschef, +46462220845
  • Anne Vähäniemi, personalsamordnare, +46462228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2022-11-18
Sista ansökningsdag 2023-01-09

Tillbaka till lediga jobb