Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Lund stamcellscenter (SCC) vid Lunds Universitet är ett världsledande centrum för stamcellsforskning med uppdraget att överföra grundläggande vetenskapliga resultat till kliniken för att förbättra människors hälsa. SCC grundades 2008 och består nu av 41 forskargrupper som utför tvärvetenskaplig forskning inom stamcellsområdet. Forskningen vid SCC är mångsidig och täcker flera aspekter av utvecklings- och stamcellsbiologi. SCC leder excellent stamcellsforskning och ledande utbildning för nästa generation forskare med det långsiktiga målet att göra stamcellsterapier till verklighet. SCC är en internationell arbetsmiljö (över 40 nationaliteter) och har en stor gemenskapskänsla. Centret i sig är en paraplyorganisation med medlemmar anställda vid flera olika avdelningar vid Medicinska fakulteten vid Lunds universitet, varav flera har länkar till Skånes universitetssjukhus.

The Cell and Gene Therapy Core är en enhet inom SCC och dess syfte är att tillhanda ha och utveckla högkvalitativa serviceprodukter för både SCC och utomstående forskargrupper. Våra produkter inkluderar iPSC-reprogramming, CRISPR-edits, CRISPR experimental design, AAV och lentivirus produktion. Vårt mål är att underlätta forskning och kontinuerligt utveckla kvaliteten och framgången av både centret och dess forskningsgrupper.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Deltaga i arbetet med alla tillgängliga serviceprodukter till våra kunder. Detta inkluderar (men är inte begränsat till) standard molekylärbiologiska metoder (t.ex RNA extraktion, qRT-PCR) cellkultur, iPSC cellkultur, iPSC-reprogrammering, FACS, CRISPR-edits och vektor produktion samt generella uppgifter som arbete som alikvotering och inventering.

Den sökande förväntas vara en aktiv del av standardisering och utveckling av både nuvarande och nya metoder och produkter.  Den sökande bör också kunna arbeta självständighet och upprätthålla en hög standard på både service och dokumentation. Det dagliga arbetet involverar mycket laborativt rutinarbete och möjlighet till individuella forskningsprojekt finns inte.

Eftersom de serviceprodukter som efterfrågas kommer att variera behöver alla corens medlemmar ha bra servicekänsla, hög flexibilitet angående arbetsuppgifter och hög samarbeteskompetens. Både coren och SCC är internationella arbetsplatser så hög nivå på engelska i både tal och skrift är ett krav.

Kvalifikationer 

Krav för anställning är:

  • Examen inom biologi eller motsvarande
  • Dokumenterad efarenhet av cell odling.
  • Goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

God kommunikation, dokumentation och samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare erfarenhet av iPS/ES cell kultur, CRISPR, immunfärgning, mikroskopi och flödescytometri.

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 1 år med startdatum 2023-03-01 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska/bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska/bör även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/4062
Kontakt
  • Johanna Porsklev Burfelt - HR , +46462229639
  • Anna Falk - rekryterande chef, +46462220540
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-12-22
Sista ansökningsdag 2023-01-12

Tillbaka till lediga jobb