Lunds universitet, LTH, Kemiska institutionen LTH

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen har ett 30-tal aktiva forskare och lärare. Avdelningen bedriver forskning inom områdena molekylär diagnostik, bioseparationsteknik, proteinteknik, biosensorer, funktionella polymerer och biogränssnitt, växtbioteknik, biomedicinsk nutrition, biomaterial och nanobioteknik.

Avdelningen för tillämpad biokemi

Ämnesbeskrivning

Fokus för forskningen är att integrera molekylär igenkänning baserad på aptamerer, antikroppar och präglade polymerer med nukleinsyraamplifiering. Forskningsaktiviteterna kommer att omfatta utveckling av ELISA, gelelektrofores, design och optimering av nukleinsyrasekvenser.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna som postdoktor ingår främst att bedriva forskning.  Även undervisning kan ingå i arbetsuppgifterna, dock högst en femtedel av arbetstiden. Inom ramen för anställningen ges det möjlighet till tre veckors högskolepedagogisk utbildning. Syftet med anställningen är att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.

Du kommer att ha särskilt ansvar för att utnyttja isotermisk nukleinsyraamplifiering och CRISPR-Cas-tekniker för bioanalytiska tillämpningar. Du kommer att undersöka och utveckla nya bioanalytiska verktyg för att realisera ultrakänslig detektering och kvantifiering av miljöföroreningar och matgifter.

Arbetsuppgifterna innefattar:

  • forskning inom ämnesområdet.
  • undervisning på grundnivå, avancerad nivå och forskarnivå.
  • handledning av examensarbetare och doktorander.
  • arbeta med att söka extern forskningsfinansiering.
  • samverkan med näringsliv och samhälle.
  • administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.

Behörighet

Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen, eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom anställningens ämnesområde. Bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas. Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Övriga krav:

  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • Du har erfarenhet av att arbeta med isotermiska nukleinsyraamplifieringstekniker.
  • Du har arbetserfarenhet av CRISPR-Cas-system.
  • Du har erfarenhet av att utveckla analysverktyg med användning av aptamerer och antikroppar.
  • Du har arbetserfarenhet av molekylärt präglade polymerer.
  • Erforderlig kunskap och erfarenhet inkluderar ELISA, gelelektrofores, design och optimering av nukleinsyrasekvenser.
  • Du är självständig i din forskning, är motiverad och har förmåga att samarbeta. 

Bedömningsgrunder

Detta är en meriteringsanställning främst inriktad på forskning. Anställningen är tänkt som ett inledande steg i karriären och bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Vid anställning av postdoktor ska följande utgöra grund för bedömning:

  • God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
  • Pedagogisk förmåga.

Övriga meriter:

  • Initiativ och förmåga att söka extern finansiering.
  • Internationell erfarenhet anses vara en positiv egenskap.

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka forskningen inom avdelningen/institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad till två år (helst perioden 1 augusti 2023 – 31 juli 2025) och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt kollektivavtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”.

Så här söker du

Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTHs akademiska meritportfölj, se länk nedan. Ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet (inkl. kopia av doktorsexamen). Läs mer här: Att söka en läraranställning vid LTH

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/4180
Kontakt
  • Kristine Steen Jensen, +46462228243,kristine_steen.jensen@bpc.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-01-10
Sista ansökningsdag 2023-02-21

Tillbaka till lediga jobb