Lunds universitet, LTH, Institutionen för byggvetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

LUNARC är ett centrum vid Lunds universitet som tillhandahåller tjänster för högpresterande datoranvändning (HPC), visualisering och lagring. LUNARC samarbetar med forskargrupper och erbjuder dem expertis och kurser i vetenskaplig beräkning, visualisering och användning av resurserna. LUNARC driver idag ett antal beräknings- och visualiseringsresurser med tillhörande lagring. För att öka användbarheten av dessa resurser har en interaktiv HPC-tjänst utvecklats (fjärrskrivbordsmiljö) med hårdvaruaccelererad grafik. Denna tjänst kan tillhandahålla anpassade miljöer för olika forskargrupper.

LUNARC-anställda har expertis inom många områden, vilket gör det möjligt för oss att stödja våra forskare på många sätt: från hårdvara, visualisering och lagring till utvecklingsprojekt. Vi samarbetar med flera forskargrupper och infrastrukturer som t ex MAX IV och Bioinformatik. Brinner du för att skapa spjutspetslösningar inom HPC för krävande vetenskapliga behov är LUNARC platsen att jobba på! Att hålla sig uppdaterad med tekniken är avgörande och vid LUNARC erbjuder sina anställda både interna och externa utbildningsmöjligheter.

LUNARC har för närvarande 13 anställda bestående av systemingenjörer, applikationsexperter och utvecklare. LUNARC är en avdelning inom Institutionen för Byggvetenskaper vid LTH men är en gemensam LU-resurs. Baserat på våra behov av att utöka organisationen kommer LUNARC vid årsskiftet 2022/2023 att flytta kontoret till nyrenoverade lokaler med ett hårdvaru-/visualiseringslabb samt med  bekväma mötes-, loungeytor och personalutrymmen.

Mer information om LUNARC finns på www.lunarc.lu.se.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för att balansera arbete och hemliv. Vi erbjuder universitetets avtal om distansarbete, vilket ger möjlighet att i viss utsträckning arbeta hemifrån.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Anställningen är en del av en större satsning på högpresterande beräkning, lagring och visualisering kring den nya beräkningsresursen COSMOS som kommer att installeras i början av 2023.

Applikationsexperter utgör länken mellan forskare och de resurser för beräkning, lagring och visualisering som LUNARC tillhandahåller. I tjänsten ingår att hjälpa forskarna att använda resurserna på ett effektivt och enkelt sätt. Detta kan t ex innebära att installera och optimera programvara, som en forskare behöver, på resurserna. Applikationsexperten kan också hjälpa forskare med att utveckla beräkningsprogramvaror samt med att utveckla deras arbetsflöden kring LUNARC:s resurser.

Arbetsuppgifterna innefattar:

  • Ge användarstöd till forskare med olika vetenskapliga bakgrunder så att de kan använda LUNARC:s resurser på ett optimalt sätt.
  • Ge rådgivning och utveckling av forskarnas beräkningsprogramvaror.
  • Utveckla forskarnas arbetsflöden kring beräkning, visualisering och lagring.
  • Tillhandahålla utbildning för användare i form av kurser, seminarier och workshops.
  • Utveckla användardokumentation och webb-sidor för att göra det enklare att använda LUNARC:s resurser.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Doktorsexamen eller motsvarande i numerisk analys, datavetenskap, bildanalys, fysik eller annan relaterad disciplin.
  • Användning av Linux / Unix-baserade system.
  • Installation och underhåll av vetenskaplig programvara.
  • Vetenskaplig programmering i ett eller flera av följande språk Python, MATLAB, C/C ++, Fortran.
  • Presentationsförmåga på engelska, i tal och skrift.
  • Erfarenhet av utbildning / undervisning.
  • Förmåga att arbeta både självständigt och som en del av ett lag är av stor vikt för tjänsten.
  • Erfarenhet av självständigt arbete i projekt tillsammans med forskare och forskargrupper.

Meriterande för anställningen är:

  • Bildanalys och visualisering.
  • 3D-bildanalys.
  • Parallellprogrammering (MPI, OpenMP, CUDA)
  • Kunskap i svenska.

Övrigt

Anställningen är tillsvidare med omfattningen 100 procent. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänstetiteln kommer att bli systemingenjör.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/102
Kontakt
  • Jonas Lindemann, +46462228162
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-01-23
Sista ansökningsdag 2023-02-20

Tillbaka till lediga jobb