Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Forskargruppen för bröst- och lungcancer leds av Johan Staaf och Maria Planck, vilka gemensamt bedriver framgångsrik molekylärt inriktad forskning kring lungcancer. Forskargruppen involverar såväl kliniska som prekliniska doktorander, postdoktorer och teknisk personal och har även nära multidisciplinära samarbeten som inkluderar både läkare och forskningssköterskor. Verksamheten är lokaliserad på Medicon Village i Lund.


Forskargruppen söker nu en biträdande forskare för en tillsvidareanställning på heltid med tillträdesdatum den 1 april 2023 eller enligt överenskommelse.


Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.


Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Som biträdande forskare i vår forskargrupp kommer du att ha en betydande roll i flertalet av forskargruppens delprojekt rörande molekylär karakterisering av lungcancer på tumör- och blodprovsnivå, såväl för redan insamlade som för framtida kohorter.

Arbetet är främst laborativt inriktat och innefattar exempelvis vävnadssnittning, immunhistokemi, DNA- och RNA-extraktion, sekvensering och genexpressionsanalys. Arbetsuppgifterna inkluderar även metodutveckling, metodoptimering och felsökning samt handledning relaterat till pågående laborativt arbete inom gruppen. Arbetstagarens roll blir även att avlasta forskargruppsledarna på olika vis, främst i form av infrastrukturarbete inom gruppen och hantering av biologiskt material inom planerade kliniska och translationella studier.


Kvalifikationer


För anställningen krävs:


• Doktorsexamen i för anställningen relevant ämnesområde.
• Legitimerad biomedicinsk analytiker.
• Dokumenterad egen praktisk erfarenhet av metodutveckling, metodoptimering och felsökning, som minimum inom områdena immunhistokemi, DNA-analyser, genexpression och proteomik.
• Praktisk erfarenhet av kliniknära provtagnings- och biobanksarbete, med fördel både blod- och vävnadsbaserat och inom både kliniska och translationella studier.
• Kunskap om lungcancer och egen erfarenhet av lungcancerforskning samt publikationer, konferensdeltagande som styrker detta.
• God samarbetsförmåga.
• Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.


Meriterande för anställningen är:


• Inriktning biokemi och molekylärbiologi.
• Erfarenhet av handledning på forskarutbildningsnivå.
• Genomfört infrastrukturarbete inom en större, företrädesvis translationellt verksam forskargrupp.
• Medverkan i klinisk implementering av molekylära analyser.
• Arbetslivserfarenhet inom relevant område kommer värderas högt.

Stor vikt kommer att läggas vid den samlande kompetensen och personliga egenskaper.


Övrigt
Anställningen gäller tills vidare och är på heltid. Önskat tillträdesdatum är 1 april 2023 eller enligt överenskommelse. Eventuell provanställning på sex månader.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/399
Kontakt
  • Maria Planck, forskargruppschef, +46733329543
  • Anne Vähäniemi, personalsamordnare, +46462228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2023-02-08
Sista ansökningsdag 2023-02-28

Tillbaka till lediga jobb