Lunds universitet, Humaniora och teologi, Språk- och litteraturcentrum

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Beskrivning av arbetsplatsen

Neurolingvistik på Språk- och litteraturcentrum (SOL), Lunds universitet, är en högproduktiv, forskningsmiljö, där lärare, forskare, doktorander och assistenter regelbundet träffas för konstruktiv diskussion om sin forskning. Medarbetarna i ämnet har även en central roll inom det nationella nätverket Neurolinguistics in Sweden och Lunds universitets grupp för kognitiv neurovetenskap och nära samarbeten med Lund bioimaging center (LBIC). Språk- och litteraturcentrum erbjuder en dynamisk miljö där forskare från olika språkrelaterade ämnen samverkar.

Assistenten kommer huvudsakligen utföra och analysera data från ett ERP-experiment om svenska ordaccenter. Anställningen placeras på Språk- och litteraturcentrum, Humaniora och teologi, Lunds universitet.

Neurolingvistikgruppen är placerad vid lingvistik på SOL. Gruppen har en professor, fyra doktorander och ett flertal masterstudenter. På lingvistik finns kompetens inom neurolingvistik, fonetik, grammatik, semantik och typologi. En assistent med kompetens inom ERP och svensk suprasegmentell fonologi skulle kunna komplettera personal som inte har utrymme i sin tjänst att utföra experiment.


Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss | Lunds universitet

 
Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Du kommer att undersöka hjärnans bearbetning av ordaccenter med hjälp av eventrelaterade potentialer (ERP). Du förväntas vara närvarande på arbetsplatsen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Du ska ha kunskap om fonologi.
  • Du ska ha erfarenhet i att samla in och analysera data med event-relaterade potentialer (ERP).
  • Du ska ha samarbetsförmåga.
  • Du ska ha avslutat ett masterprogram i neurolingvistik eller något av dess tangerande ämnen.

 

Meriterande för anställningen är:

  • Tidigare erfarenhet av prosodiforskning är meriterande.
  • Kunskap om lexikala ordaccenter är meriterande.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning med omfattningen 75 procent med tillträde 20 mars 2023 eller enligt överenskommelse, dock längst till och med 31 augusti 2023. För ev frågor om anställningen kontakta Mikael Roll, projektledare Mikael Roll | Språk- och litteraturcentrum (lu.se)

 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (publikationer, kopior av betyg, uppgifter till referenser osv.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-03-20 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/618
Kontakt
  • Mikael Roll, Projektledare, https://www.sol.lu.se/person/MikaelRoll
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-13

Tillbaka till lediga jobb