Medicinska fakulteten, Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen för Integrativ Neurofysiologi bedrivs forskning som syftar till att öka vår förståelse för hur motorisk kontroll fungerar på systemnivå såväl under normal fysiologiska förhållanden som vid sjukdomstillstånd som t.ex. Parkinsons sjukdom.
Gruppen leds av Per Petersson och består av forskande med både teknisk och medicinsk bakgrund. Verksamheten är knuten till Medicinska fakulteten i Lund. Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi värnar om en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Leda forskning inom integrativ neurofysiologi med speciellt fokus på dataanalyser.
  • Primärt fokus är på hjärnans informationsbearbetning och forskningen sker genom ett signalbehandlingsflöde i Matlab och MySQL, innefattande spektralanalys av lokala fältpotentialer och separation av extracellulära aktionspotentialer från enskilda neuron, sk spiksortering, samt algoritmer för att kvantifiera och klassificera beteende baserat på videoinspelningar.
  • Författande av ansökningar och vetenskapliga publikationer

Undervisning inom grundutbildningen för läkare och tandläkare i form av tutorskap och föreläsningar inom neurovetenskap samt handledning av doktorander och studenter.

De administrativa uppgifterna innebär att upprätthålla gruppens infrastruktur för neuroinformatik, d.v.s. system för beräkningar, strukturering och överföring av data och meta-data, kontakter med superdator-faciliteten LUNARC, lagring, säkerhetskopiering, kodversionshantering, informationsinnehåll på interna och externa websidor.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  • PhD inom relevant område för arbetsuppgifterna (t ex neurovetenskap eller datorvetenskap) samt mångårig erfarenhet inom fältet
  • Utmärkta kunskaper i att analysera stora neurofysiologiska datamängder
  • Utmärkta färdigheter i att kommunicera muntligt och skriftligt
  • Utmärkta färdigheter i att programmera i Matlab eller Python.

Meriterande för anställningen är:

  • Specialistkompetens inom området för neurofysiologisk signalbehandling från multielektrod implantat anses vara en extra stark merit.
  • Erfarenhet av kod- och datahantering i forskningssammanhang
  • Goda pedagogiska färdigheter
  • God förmåga att kommunicera med det omgivande samhället (tredje uppgiften).

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning (SÄVA) under 1 år. med startdatum 17 mars eller enligt överenskommelse, med omfattning 100 %. 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-03-17
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/654
Kontakt
  • Per Petersson, +46462220578
  • Maria Palmkron, 046-2224076
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-02-28
Sista ansökningsdag 2023-03-14

Tillbaka till lediga jobb