Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid forskargruppen för Geriatrik samt SFO EpiHealth bedrivs forskning inom äldreområdet. Forskningen baseras huvudsakligen på välundersökta befolkningsbaserade kohorter i Malmö. Gruppen leds av professor Sölve Elmståhl och består av ca 25 personer, inklusive fältpersonal, som arbetar med datainsamling. Mer information om forskningen hittar du här: https://www.geriatrik.lu.se/  www.epihealth.se. Verksamheten och anställningen är placerad på CRC (Clinical Research Center), Malmö.


Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och den psykosociala arbetsmiljön.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet; Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Rollen som senior statistiker syftar att utgöra forskargruppens spetskompetens inom statistisk databearbetning och analys.

Arbetsuppgifterna består till stor del av att, i nära samarbete med forskargruppschefen och andra gruppmedlemmar, planera, praktiskt genomföra samt rapportera statistiska analyser relevanta för gruppens forskningslinje. Därtill förväntas delar av arbetstiden ägnas åt handledning av juniora forskare och doktorander, bistå i utformningen av kommande studier, samt för gruppens räkning aktivt bevaka och tillgodogöra sig utvecklingen på forskningsfronten av epidemiologisk och statistisk analys. Du kommer även inom ramen för tjänsten kunna bedriva egen forskning inom området geriatrisk epidemiologi och kompetensutveckling i statistik.  

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • doktorsexamen inom relevant kvantitativ vetenskap såsom statistik
  • minst 5 års praktisk erfarenhet av att efter doktorsexamen arbeta med databearbetning och statistiska analyser inom klinisk och/eller epidemiologisk forskning
  • minst 10 vetenskapliga /peer reviewed publikationer i ansedda tidskrifter - varav huvudansvarig forskare för minst en publikation - eller relevant docentkompetens
  • bevisad mycket goda kunskaper inom sannolikhetslära och/eller biostatistisk teori
  • erfarenhet av handledning på doktorandnivå inom medicinsk forskning
  • utmärkt muntlig kommunikativ förmåga på svenska och/eller engelska
  • utmärkt förståelse för, och mycket god praktisk analysförmåga i antingen SPSS, SAS, R eller Stata.
  • God förmåga att arbeta självständigt med olika epidemiologiska forskningsfrågor, genom hela publikationsprocessen – från databearbetning till publikation

 

Meriterande för anställningen är:

 

  • dokumenterad förmåga att publicera vetenskapliga artiklar i ansedda medicinska tidskrifterna
  • dokumenterad erfarenhet av SPSS, SAS, Stata, eller R eller annan programvara och att kunna producera grafik av hög kvalitet (figurer, visualiseringar) för presentation av forskningsresultat
  • erfarenhet av att analysera genetiska data (t.ex. via PLINK)
  • Kunskap om andra programmeringsspråk såsom Python, C ++ eller PEARL
  • erfarenhet av att samla in och/eller analysera registerbaserade data
  • uppvisad förmåga till fortsatt statistisk metod- eller teoriutveckling efter doktorsexamen
  • medverkan i forskarutbildningskurser på doktorandnivå inom statistik/epidemiologi


Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattning 100 %. Önskat startdatum är den 1 juni 2023, eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. 

 

Instruktioner för ansökan

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-06-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/845
Kontakt
  • Sölve Elmståhl, +4640391320
  • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-04-06
Sista ansökningsdag 2023-05-05

Tillbaka till lediga jobb