Lunds universitet, LTH,

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. 
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Pedagogens arbetsuppgifter är att tillsammans med kollegor planera och utveckla den pedagogiska verksamheten på Vattenhallen. Fokus i anställningen ligger främst på det operativa arbetet med inriktning på skolbesök (förskola-gymnasieskola) både i Vattenhallens lokaler och ute i skolor med vår buss ExperimentExpressen. Det operativa arbetet innebär att ansvara för genomförandet av skolbesök genom att välkomna skolklasserna, presentera upplägg, dela upp i grupper och ha en dialog med medföljande klasslärare. Vattenhallen anställer studenter från Lunds universitet som studentguider och unga förebilder i verksamheten. Som pedagog arbetar du tillsammans med dessa studenter och handleder dem i arbetet med skolbesöken och allmänheten. 

På Vattenhallen är du som pedagog ett viktigt ansikte utåt och en ingångsport för lärare på alla stadier att få kontakt med Lunds universitet. Du förväntas också bidra i Vattenhallens verksamhet med planeringsarbete, lärarfortbildning och praoverksamhet. Vattenhallens personal består av ca 15 anställda, vilket innebär att alla måste vara beredda att hjälpas åt med arbetsuppgifter av vitt skilda slag. 

Då Vattenhallen i Lund håller öppet helger och lov och ofta har events kvällstid kommer anställningen att innefatta visst helg- och kvällsarbete.  

Kvalifikationer 

Krav för anställningen är:

•    lärarexamen eller motsvarande utbildning med pedagogisk inriktning i naturvetenskap och/eller teknik. 
•    god erfarenhet som undervisande lärare i högskola, gymnasium eller grundskolans senare del, eller motsvarande erfarenhet av ungdomar från till exempel museipedagogiskt arbete eller idrottsverksamhet. 
•    god förmåga att samverka och att skapa nya kontakter samt är självgående och har förmåga att hitta nya pedagogiska former för att uppmuntra ungdomars nyfikenhet för vetenskap och utbildning. 
•    erfarenhet av att leda öppna samtal med barn, ungdomar, lärare och allmänhet kring naturvetenskap och teknik.
•    god datorvana.
•    god förmåga att självständigt strukturera och prioritera arbetsuppgifter samt kan hantera en situation där många olika arbetsuppgifter ska lösas. 
•    god utvecklad organisationsförmåga och öga för att upprätthålla en miljö som är attraktiv för Vattenhallens besökare.
•    god förmåga att samarbeta med andra.
•    mycket goda kunskaper i både svenska och engelska.

Meriterande för anställningen är:

•    B-körkort för manuellt växlad bil.
•    kunskap om och erfarenhet av programmering.
•    erfarenhet av pedagogiskt arbete på ett science center. 

Hänsyn kommer att tas till hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det pedagogiska, vetenskapliga och administrativa arbetet vid Vattenhallen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt 

Anställningen är en visstidsanställning under ett år på 75 procent med startdatum den 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. 
Du kommer att anställas med titeln utbildningskoordinator.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan bör även innehålla examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde augusti eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/994
Kontakt
  • Monica Almqvist, avdelningsföreståndare, 046-2223346
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-04-17
Sista ansökningsdag 2023-05-01

Tillbaka till lediga jobb