Lunds universitet, LTH, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för immunteknologi tillhör Lunds tekniska högskola (LTH) vid Lunds universitet och bedriver forskning och utbildning med inriktning mot cancer, allergi, diagnostik och bioinformatik. De moderna lokalerna är belägna på Medicon Village där akademisk forskning bedrivs sida vid sida med privata företag och aktörer från sjukvårdssektorn. En rad viktiga infrastrukturer finns tillgängliga här, bland annat speciallaboratorier för spatial omik, masspektrometri, flödescytometri och antikroppsframställning, samt NBIS (National Bioinformatics Infrastructure Sweden). Tillämpningen av avancerade tekniker för att lösa komplexa biomedicinska utmaningar har bidragit till att institutionen ligger i framkant i flera forskningsområden och ett flertal spin-off bolag är också verksamma på Medicon Village.

Tjänstens inriktning ligger inom området immunonkologi, specifikt inom huvud- och halscancer, med särskild tyngdpunkt på studier av T-celler och myeloida celler i tumörmikromiljön.

Arbetsuppgifter
Projektassistenten kommer att vara aktivt engagerad inom forskargruppen Dendritic Cell Immunobiology, som leds av Malin Lindstedt. Forskningsmiljön är fokuserad på studier av komposition och funktion av immunceller i huvud- och halscancer, med målsättningen att förbättra utvecklingen av riktade terapier och biomarkörer av relevans för precisionsmedicin. Arbetet innefattar biomarköranalyser av både färska tumörbiopsier och paraffininbäddade kliniska prover, och projekten kommer att genomföras i nära samarbete med Skånes universitetssjukhus.

Arbetsuppgifterna är huvudsakligen:

  • Multiparametrisk flödescytometri och cell sortering för analys av antigen-presenterande celler i blod och vävnad.
  • Analys av biomarkörer genom immunfluorescence-mikroskopering.
  • Analys av lösliga proteiner i serum eller supernatant.
  • Sammanställning och rapportering av resultat.

Andra arbetsuppgifter som innefattas i tjänsten är allmäna arbetsuppgifter för att vidmakthålla laboratoriets grundfunktioner. Arbetet innebär många kontaktytor med både medarbetare på institutionen och externa samarbetspartners. Viss förändring av arbetsuppgifterna sker kontinuerligt för att anpassa dem till pågående forskningsprojekt.

Krav
Du som söker har:

  • Erfarenhet inom multiparametrisk flödescytometri och cellsortering.
  • Erfarenhet inom vävnadsmikroskopering och/eller multiplex cytokin/chemokin analys.
  • Minst 240 hp inom utbildning såsom civilingenjörsutbildning i bioteknik, kemiteknik eller nanovetenskap på universitetsnivå med inriktning mot molekylärbiologi, läkemedelskemi eller motsvarande.

Du har påbörjat ditt examensarbete inom din utbildning och kan förväntas avsluta detta före augusti månads utgång, samt att då vara klar med utbildningens (Civ. ing., MSc eller motsvarande) samtliga moment.

  • God datorvana och erfarenhet av att arbeta med datorbaserad dokumentation och datorbaserade beräkningar,
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift, grundläggande i svenska.

 Övriga meriter

Det är meriterande om du har:

  • Utbildning/kunskap och experimentell erfarenhet inom immunonkologi.
  • Utbildning/kunskap inom bioinformatik
  • Praktisk erfarenhet av användning av R och/eller Python.
  • Praktisk experimentell erfarenhet av arbete med primära immunceller, särskilt antigen-presenterande celler, och immunologiska assays.

Då arbetet stundtals är mycket varierat med många arbetsuppgifter som ska skötas parallellt i samverkan med institutionens medarbetare kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet i rekryteringen av projektassistent. Du förväntas kunna arbeta strukturerat och noggrant, ta ansvar för dina arbetsuppgifter, ha förmåga att växla mellan arbetsuppgifter, ha god samarbetsförmåga, god förmåga att dokumentera dina experiment, och förmåga att anpassa ditt arbete efter verksamhetens behov.

Villkor
6 månaders visstidsanställning med start efter överenskommelse. 

Instruktioner för ansökan
Ansökan bör innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt dina meriter matchar anställningen. Ansökan bör även innehålla CV, utbildningsbetyg eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1984
Kontakt
  • Malin Lindstedt, +46462229256
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-26
Sista ansökningsdag 2023-06-09

Tillbaka till lediga jobb