Medicinska fakulteten, Institutionen för translationell medicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Om forskargruppen
Vid forskargruppen Medicinsk strålningsfysik, Malmö bedrivs forskning inom det tvärvetenskapliga ämnet medicinsk strålningsfysik. Forskargruppen Medicinsk strålningsfysik leds av professor Lars E Olsson. Ett av de större projekten är MRI i strålterapi. Gruppen arbetar vid Skånes Onkologiska klinik och har bidragit till att Lund är ett internationellt ledande centrum för att integrera MRI i strålbehandlingen. Arbetsuppgifterna finns huvudsakligen vid strålbehandlingens MR-kameran och tjänsten är förlagd till Lund. Här kan du läsa mer om vår forskning: https://www.msf-malmo.lu.se/.

Vi värnar om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi söker nu en postdoktor inom medicinsk strålningsfysik. Anställningen är på heltid under 2 år (med möjlighet till ett års förlängning) enligt centralt avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor. Preliminärt tillträdesdatum är 2023-10-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Anställning som postdoktor är en tidsbegränsad meriteringsanställning som ska ge den anställde en tidig möjlighet att utveckla sin självständighet som forskare samt skapa förutsättningar för vidare meritering.

Uppgiften är att utveckla nya MRI-metoder för att karakterisera tumörer före och under strålbehandling och applicera metoderna i kliniska studier. Det är främst avancerade MRI- diffusionstekniker som kommer att utvecklas för att studera vävnadens mikrostruktur och heterogenitet men även andra funktionella MRI-metoder kan bli aktuella. Kvantitativa bildparametrar extraheras ur bilderna, testas och valideras som kliniska bildbiomarkörer. Arbetet utförs i multidisciplinärt team som förutom fysiker består av biologer, läkare och andra forskare. I tjänsten kan även ingå handledning av studenter eller doktorander, undervisning inom MR samt att delta i det gemensamma arbetet för att utveckla verksamheten vid forskargruppen.

Kvalifikationer och bedömningsgrunder
Behörig att anställas som postdoktor är den som har avlagt doktorsexamen eller en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen. Detta behörighetskrav ska vara uppfyllt senast vid tidpunkten då anställningsbeslutet fattas, och bevis om att behörighetskravet är uppfyllt ska ha inkommit senast vid denna tidpunkt. Främst kommer den i fråga som har avlagt examen för högst tre år sedan. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna. Vid anställning som postdoktor kommer främst beaktas vetenskaplig förmåga.

I övrigt görs bedömningen med utgångspunkt i följande krav för anställningen:

  • Doktorsexamen inom medicinsk strålningsfysik eller annat relevant område för MRI
  • Mycket goda kunskaper om MRI-fysik.
  • Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och initiativförmåga. Andra viktiga personliga egenskaper för tjänsten är noggrannhet och flexibilitet.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av kvantitativa MRI-metoder, avancerad bildanalys, pulsprogrammering och programmering i t ex Matlab och Python.
  • God förmåga till teoretisk och praktisk handledning av studenter och forskarstuderande.
  • Legitimation som sjukhusfysiker

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid, med möjlighet till förlängning med upp till ett år. Preliminärt startdatum är 2023-10-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss .

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska ske genom rekryteringsverktyget. Den ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV och ett examensbevis.

Välkommen med din ansökan!




 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Prel 2023-10-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1990
Kontakt
  • Lars E Olsson, Pofessor, +4640331728
  • Ditte Mårtensson, HR-admin, +464039136
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-05-28
Sista ansökningsdag 2023-09-01

Tillbaka till lediga jobb