Lunds universitet, HT, Centrum för teologi och religionsvetenskap (CTR)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.


Vikariat 50% under tiden 230815 - 240131

Arbetsuppgifter

I anställningen som universitetsadjunkt ingår arbetsuppgifter inom undervisning, kompetensutveckling och administration.

Undervisningen avser kurser på grundnivå och avancerad nivå inom specialiseringen Religionshistoria och religionsbeteendevetenskap, huvudsakligen på kurser i ämnet islamologi. Undervisningen omfattar primärt kurserna ISLA20 Muhammad, Koranen och den tidiga historien, ISLA21 Nutida islamiska diskussioner, ISLA23 Islam i imperiernas tid, ISLA24 Det muslimska Europa och ISLC14 Islamologi: Fördjupningskurs samt handledning och examination av uppsatser på fortsättnings- och kandidatnivå.

Kompetensutveckling eller forskning bedrivs enskilt och i samarbete med kollegor och forskarstuderande inom specialiseringen. Den anställda förväntas aktivt bidra till verksamheten i det religionshistoriska forskarseminariet.

Administrationen omfattar utbildningsrelaterade arbetsuppgifter som kursplanering och kursutvärdering. Den anställda förväntas delta i det institutionsgemensamma utvecklingsarbetet och tillsammans med kollegor utveckla verksamheten inom religionshistoria och religionsbeteendevetenskap, särskilt med avseende på islamologiämnet.


Kvalifikationer

För anställningen som universitetsadjunkt i islamologi krävs examen på avancerad nivå i islamologi, religionshistoria/religionsvetenskap med islamologisk profil eller motsvarande. Vidare krävs dokumenterad pedagogisk skicklighet samt undervisningserfarenhet i islamologi eller religionshistoria/religionsvetenskap med islamologisk profil. Utmärkt förmåga att undervisa inom ämnesområdet samt erfarenhet av uppsatshandledning är ett krav.

Kännedom om CTR:s verksamhet i allmänhet samt utbildningen i specialiseringen Religionshistoria och religionsbeteendevetenskap (inkl. ämnet islamologi) i synnerhet är meriterande. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Bedömningsgrunder
Vid anställning som universitetsadjunkt ska följande bedömningsgrunder gälla:
• goda ämneskunskaper av relevans för anställningens innehåll och de arbetsuppgifter som ingår,
• god pedagogisk förmåga, vilket innebär god förmåga att bedriva och utveckla undervisning och annan pedagogisk verksamhet på olika nivåer och med varierande undervisningsmetoder,
• mycket god yrkeserfarenhet eller annan erfarenhet av relevans för anställningen.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-08-15
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2239
Kontakt
  • Alexander Maurits, Prefekt, https://www.ht.lu.se/person/AlexanderMaurits
  • Johan Cato, Studierektor, https://www.ht.lu.se/person/JohanCato
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-06-14
Sista ansökningsdag 2023-06-30

Tillbaka till lediga jobb