Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Sektionen Externa relationer

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Tjänsten kommer att vara placerad vid Strategiska partnerskap och nätverk inom avdelningen för internationalisering vid Sektionen Externa relationer. Inom avdelningen är vi totalt ca 45 personer varav 12 personer arbetar vid enheten för Strategiska partnerskap och nätverk.

Strategiska partnerskap och nätverk samordnar, handlägger och kvalitetssäkrar universitetsgemensamma internationella partneravtal, projekt och finansieringsprogram relaterade till utbildning och forskning. Enheten ger strategiskt stöd åt universitetsledningen och stöttar hela universitetet i frågor kring internationalisering, både internationellt och på hemmaplan. Enheten ger också service och stöd åt områden, institutioner, samt sektioner inom den gemensamma förvaltningen. I detta arbete ingår omvärldsbevakning och att informera om förutsättningar för internationell mobilitet, utvecklingssamarbete och finansieringskällor; följa trender, utveckling och utvecklingsmöjligheter av högre utbildning i samarbetsregioner.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid och visst distansarbete tillåts enligt överenskommelse med din chef.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Lunds universitet har flera lärosätesgemensamma internationaliseringsprojekt som befinner sig i skärningspunkten mellan utbildning, forskning och samverkan. Hit hör projekt med samarbetspartners i andra länder där syftet är att tillsammans med andra svenska universitet skapa innovativa mötesplatser för samarbete.

Vi söker nu en projektledare som ska samordna ett projekt med fokus på Korea som universitetet kommer att koordinera under perioden 2023–2026. Du kommer att vara den administrativa noden för samtliga medverkande svenska lärosäten och tillsammans med de koreanska partnerna/universiteten samt den svenska ambassaden i Seoul driva arbetet framåt. Du behöver kunna hantera oväntade utmaningar, människors förväntningar och föreställningar, ha tålamod, tolerans och flexibilitet för att finna former som tillgodoser kulturella behov från båda sidor. Arbetet innehåller allt ifrån att planera mötes- och seminarieprogram till att söka extern finansiering för projektet. Arbetet kräver en strategisk blick samt förmåga att placera in projektet i ett universitetsgemensamt sammanhang samt att kommunicera med berörda parter. Arbetet utförs i direkt samarbete med berörda universitetsledningar.

Utöver ovan nämnda projekt kommer projektledaren även vara delaktig i utvecklingen av universitetets deltagande i Europauniversitetsalliansen EUGLOH. Du kommer att ha ansvar för arbetet inom vissa arbetspaket genom att samarbeta med de i alliansen åtta deltagande partneruniversiteten och genom att förankra arbetet på lämpligt sätt internt inom LU.

Projektledaren kommer även att vara en del av avdelningens europagrupp. Deltagandet i gruppens arbete varierar både i innehåll och arbetsinsats över året. LU tillhör flera europeiska nätverk på EU-nivå. Den internationella avdelningen bistår universitetsledningen i samband med möten samt bevakar frågor av vikt för lärosätet.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Relevant akademisk utbildning (minst Kandidatexamen)
  • Erfarenhet av att arbeta med utbildnings- och forskningsfrågor i ett internationellt sammanhang
  • Erfarenhet från verksamheter där förankringsarbete, lyhördhet och pedagogisk förmåga är väsentliga komponenter i det dagliga arbetet
  • Erfarenhet av att arbeta projekt- och processorienterat
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av att arbeta med östasiatiska eller koreanska partners eller i ett östasiatiskt  sammanhang
  • Erfarenhet av europeiska universitetssamarbeten och Erasmus-programmet.
  • Personliga egenskaper som är meriterande är initiativförmåga, flexibel, serviceinriktad, samarbetsförmåga, noggrann, analytisk, driven och systematisk

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde den 1 oktober 2023 eller enligt överenskommelse. Eventuellt kommer provanställning att tillämpas.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV samt övrigt som du önskar åberopa.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-10-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2473
Kontakt
  • Richard Stenelo, +46462221466
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-07-04
Sista ansökningsdag 2023-07-25

Tillbaka till lediga jobb