Lunds universitet, Universitetsförvaltningen, Undervisningsstöd

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsplatsen

Enheten för undervisningsstöd inrättades den 1 januari 2022 som en permanent fortsättning på projektet Digitala lärmiljöer, och utgör en sektion inom den gemensamma förvaltningen. Enheten är under uppbyggnad och har för närvarande en föreståndare, två heltidsanställda koordinatorer och ett antal studentamanuenser (för support till lärare och studenter) samt flera externa medarbetare (fakultetssamordnare, systemförvaltare och utvecklare). Enheten svarar för samordning och systemförvaltning av universitetets gemensamma digitala system för utbildning, och erbjuder olika former av utbildning, utveckling och stöd för funktionsmässig och pedagogisk användning av verktygen i universitetets utbildningar. Samarbete sker med universitetets högskolepedagogiska enheter och sektioner inom förvaltningen.

Arbetsuppgifter

Stora delar av samhälle, arbetsmarknad och utbildning står inför en stor utmaning och omställning med en accelererande digitalisering, nya teknologier, robotisering och artificiell intelligens som förväntas kommer att ersätta flera yrken och samhällsprocesser. Det gäller också akademisk utbildning och forskning, där vår undervisning och studenters vägar för lärande kräver en progressiv anpassning till den digitala omställningen. Väsentliga utvecklingsområden som behöver stärkas är exempelvis kompetensen inom kursdesign, nyttjande av generativ AI (som Chat-GPT) och examinationsformer. Enheten behöver nu utöka sin kompetens för att stärka universitetet inom området och särskilt i det digitala omställningsarbetet med en erfaren senior pedagogisk utvecklare, med omfattande erfarenhet av pedagogiskt ledningsarbete, inte minst internationellt. Den sökande ska ha gedigen erfarenhet av egen forskning, utveckling, undervisning och kursdesign inom högskolepedagogik, särskilt digitala lärandemiljöer samt ha erfarenhet av multi-professionellt ledarskap inklusive förändringsarbeten och kvalitetssäkring.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • Doktorsexamen och stor erfarenhet av internationellt samarbete med relevans för högskolepedagogik.
  • Stor erfarenhet av chefs- och ledarskap inom högre utbildning samt projektledning och koordinering av förändringsarbete och utredningsarbete på olika nivåer.
  • Stor erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom högskolepedagogik, med särskilt intresse och kompetens inom digitalt lärande, inkluderande undervisning och examination.
  • Erfarenhet av att undervisa lärare och administrativ personal samt att leda och stödja lärarlag för utveckling av kursdesign, undervisning, och examinationsformer.
  • Erfarenhet av kvalitetssäkring av högre utbildning.

Meriterande för anställningen är:

  • Utvecklingsarbete inom Generativ AI och deras tillämpningar inom akademisk utbildning.
  • Utredningsarbete med relevans för högskolepedagogik och utbildningskvalitet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start 2023-11-01.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 november 2023
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2706
Kontakt
  • Bo-Anders Jönsson, Bo-anders.jonsson@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-09-01
Sista ansökningsdag 2023-09-15

Tillbaka till lediga jobb