Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Forskargruppen Idrottsvetenskap är förlagd vid Institutionen för Hälsovetenskaper, Medicinska fakulteten, Lund universitet och leds av Professor Eva Ageberg. Forskargruppen bedriver tvärvetenskaplig forskning med fokus på prevention och behandling av skador och sjukdomar i muskler/leder/skelett vid olika åldrar. Forskningen bedrivs i nära samarbete med användare av preventiva och behandlande interventioner. Läs mer om forskargruppen här (https://portal.research.lu.se/en/organisations/sport-sciences)

Vi söker härmed en driven postdoktor inom experimentell hälsovetenskap. Forskningen kommer främst bedrivas inom Movement and Reality (MoRe) lab under universitetslektorn Daniel Benoit. MoRe lab är en 450 kvm toppmodernanläggning. Den rymmer två kompletta rum för 3D rörelseanalys, löpband med integrerade kraftplattor, EMG-system, kraftplattformar, Biodex och en fullt komplett hemmiljö med övervakningssystem samt mobila övervakningssystem och ett internt nätverk för att kunna länka alla forskningsplattformar.

Läs mer på universitetets webbplats Jobba hos oss. (https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss)


Arbetsuppgifter
Som postdoktor förväntas du kunna arbeta självständigt och samarbeta med forskare inom de olika disciplinerna såsom muskuloskeletal biomekanik, idrottsskador och neuromuskulär kontroll.

Syftet med det huvudsakliga forskningsprojektet är att utvärdera påverkan av kön och pubertet på biomekanik i knäled och neuromuskulär kontroll hos både friska personer och personer med knäskada, främst ungdomar. Du kommer att arbeta med befintliga data samt samla in nya data och bidra till att utveckla nya kliniska bedömningsprotokoll. 

Följande arbetsuppgifter kommer att ingå:
• Leda och utföra datainsamling.
• Granska insamlad data, inmatning av data, analys av data, utveckling av analysstrategi kompatibel med OpenSim, rapportskrivning, förbereda manuskript.
• Självständigt och i samarbete med andra utveckla ansökningar för forskningsanslag, presentationer och publikationer;
• Övriga administrativa uppgifter som ingår i ett internationellt forskningsprojekt.

Som postdoktor förväntas du även aktivt delta och samverka i seminarier och mötesaktiviteter, liksom andra externa engagemang och aktiviteter som är kopplade till tjänsten.

Kvalifikationer och bedömning

Behörig att anställas som postdoktor är du som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen inom anställningens ämnesområde. Examen ska ha avlagts högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Vid anställning som postdoktor gäller följande bedömningsgrunder:

• God förmåga att utveckla och genomföra högkvalitativ forskning inom muskuloskeletal biomekanik, idrottsskador och neuromuskulär kontroll.

Dessutom görs bedömning utifrån följande krav:

• Doktorsexamen inom biomekanik, kinesiologi, teknik, datavetenskap eller annan relevant inriktning.
• Bakgrund inom rörelseanalys, elektromyografi, muskuloskeletal modellering och dokumenterad erfarenhet av att självständigt hantera utrustning och mjukvara.

  • Kunskaper och erfarandet av att arbeta med MATLAB, python och /eller Java.
    • Erfarenhet av att samla in data på friska och knäskadade populationer, gärna ungdomar.
    • Erfarenhet av maskininlärningsteknik ock statistisk analys.
    • Dokumenterad utmärkt skriftlig och muntlig kommunikationsförmåga.
  • Mycket goda kunskaper i engelska, i tal/skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du är flexibel, tar eget ansvar och kan arbeta självständigt.

Meriterande för anställningen är:

• Dokumenterad erfarenhet av kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder.
• Dokumenterad erfarenhet av arbete med och/eller forskning inom fysisk funktion och prestation.

• Goda kunskaper i talad/skriven svenska, annat skandinaviskt språk eller ambition och strategi för att lära sig svenska

Övrigt:
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". Tillträdesdatum är den 2024-02-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV och examensbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/3300
Kontakt
  • Daniel Benoit, universitetslektor, +46721432898
  • Brenda Tai, HR-administratör, +46462223712
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-12-11
Sista ansökningsdag 2024-01-31

Tillbaka till lediga jobb