Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Vid avdelningen för neurokirurgi bedrivs forskning som rör sjukdomar och skador i centrala nervsystemet. Arbetsplatsen är placerad på Rausinglaboratoriet på BMC (Biomedicinskt Center) i Lund som är en del av Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL). IKVL är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen fokuserar på experimentell behandling av glioblastom, framför allt genom immunterapi kombination med strålbehandling. Forskningen leds av Henrietta Nittby Redebrandt, som är docent och forskar på deltid. Till labbet tillhör även en doktorand. Vidare finns två seniorprofessorer knutna till gruppen, Leif G. Salford samt Knut Osther. Detta innebär en bemanning på laboratoriet varierar vecka till vecka. Forskargruppen samarbetar mycket med radiofysiker.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna kommer att fokuseras kring dels in vitro försök på laboratoriet på BMC. Här ska tumörceller odlas under sterila förhållanden för att inte infekteras. De ska räknas och vi ska göra försök för att analysera migration, Apoptos och cellviabilitet. Cellerna kommer att analyseras i olika grupper med olika behandlingar givna, immunterapi och/eller strålning. Vi kommer också att inokulera tumörceller i råttor, i hjärnan eller i flanken och behandla med immunterapi. För detta måste man kunna hantera råttor och ha ett godkännande i försöksdjurskunskap som är giltigt. Man måste kunna bedöma råttornas allmäntillstånd och avliva dem när avbrytningskriterierna uppnåtts. Vidare ska vi arbeta med immunterapi och strålning av råttorna. Här kommer vi att initialt arbeta tillsammans, men målet är att med tiden bli så självgående som möjligt.

Kvalifikationer

För anställningen krävs

  • Biomedicinsk analytiker eller motsvarande utbildning
  • Aktuell godkänd utbildning för att få hantera försöksdjur
  • Erfarenhet av att arbeta med celler in vitro
  • Vana att odla celler och därmed förbundna rutiner kring sterilitet
  • Immunohistokemi med infärgning av celler och montering enligt givna protokoll
  • Erfarenhet av att arbeta med djurförsök med gnagare, helst råttor. Vana att bedöma djurens allmäntillstånd och kunskap om hur de ska avlivas.
  • Paraffinbäddning, snittning och infärgning av vävnad.
  • Erfarenhet av tumörcellsinokulationer intrakraniellt i gnagare, helst råttor.
  • Perfusionsfixering av gnagare, helst råttor.
  • Vara noggrann
  • Ha förmåga att efter given genomgång kunna arbeta självständigt med arbetsuppgifterna
  • Ha förmåga att planera arbetet och bli klar med arbetsuppgifterna inom utsatt tid.

Meriterande

  • In vitro försök med analyser av apoptos
  • In vitro försök med migrationsanalyser, vibilitetsanalyser

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning på 50% på ett år. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2024-01-14 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/3881
Kontakt
  • Jessica Hörngren, HR partner, 046-2228347
  • Henrietta Nittby Redebrandt, forskningschef, 046-173922
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2023-12-18
Sista ansökningsdag 2024-01-08

Tillbaka till lediga jobb