Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen för tumörmikromiljö
Forskargruppen bedriver translationella studier inom hjärntumörområdet. En central del av detta arbete förutsätter medarbetare med specialkompetens inom avancerad proteomik och tumörbiologi. Verksamheten bedrivs av läkare, doktorander, sjuksköterskor, postdoktorala forskare, forskningsingenjörer och biträdande forskare i Kampradhuset, SUS Lund, i en miljö med flera forskargrupper inom cancerforskning.

Anställningen som postdoktor är en meriteringsanställning och vi söker en drivande och motiverad kandidat med förmåga att på ett självständigt sätt kunna sätta sig in i och vidareutveckla gruppens projekt. Anställningen är på heltid. Föreslaget tillträdesdatum är 1 mars 2024 eller enligt överenskommelse.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att leda arbetet med att studera centrala mekanismer för hur cancerceller anpassar sig till stressfaktorer i tumörmikromiljön med syftet att identifiera nya mål för behandling av aggressiva hjärntumörer.

Kvalifikationer
Med postdoktor avses en arbetstagare som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Vid anställning som postdoktor gäller följande bedömningsgrund:

  • God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet samt pedagogisk förmåga.

Vid anställning som postdoktor ska främst beaktas vetenskaplig förmåga. I övrigt görs bedömningen med utgångspunkt i följande krav för anställningen:

  • Doktorsexamen eller motsvarande utländsk utbildning i medicin, biomedicin eller molekylär biologi är ett krav.
  • Väldokumenterad expertis inom translationell cancerforskning med fokus på avancerad proteomik, samt isolering och analys av extracellulära vesikler.
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga.

 

Meriterande för anställningen är:

  • Doktorsexamen med fokus på hjärntumörer och extracellulära vesikler.
  • Erfarenhet av avancerad proteomik, analys av extracellulära vesikler isolerade från plasma.


Villkor
Anställningen är på heltid och är tidsbegränsad till två år. Preliminärt startdatum är 2024-03-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR-S, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-03-01 eller snarast enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/53
Kontakt
  • Mattias Belting, forskargruppschef, +4646178549
  • Anne Vähäniemi, HR-partner, +46462228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2024-01-15
Sista ansökningsdag 2024-02-04

Tillbaka till lediga jobb