Lunds universitet, LTH, Institutionen för bygg- och miljöteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Avdelningen för Riskhantering och Samhällssäkerhet, vid institutionen för Bygg- och Miljöteknologi, bedriver forskning och undervisning inom samhällelig risk- och krishantering. Vid avdelningen är totalt drygt 20 forskare/lärare och doktorander, med en bredd av disciplinära bakgrunder, anställda och ytterligare ett tiotal har annan formell koppling till avdelningen.

Arbetsuppgifter

Världen står inför många komplexa utmaningar när det gäller att bygga hållbara och resilienta samhällen. Utmaningarna involverar interaktioner mellan olika sociala aktörer (individer, organisationer och länder) i institutionella förhållanden som kännetecknas av skillnader i värderingar, makt, legitimitet, beteenden, metoder, relationer, begränsningar och osäkerheter. Att bygga kapaciteten hos institutioner i syfte att bygga upp eller utveckla samhället för att effektivt nå samhällelig resiliens har varit i spetsen för det internationella utvecklingssamarbetet.

Inom ramen för denna forskartjänst kommer Du att delta i ett internationellt kapacitetsutvecklingsprogram som drivs av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (International Training Program). Lunds universitet stödjer MSBs ITP med följeforskning och utvärdering som syftar till att öka chanserna att projektet ska ge varaktiva positiva effekter i de länder som deltar. Syftet är även att lära av projektet för att öka chanserna att framtida projekt ska bli effektiva. Inom ramen för tjänsten kommer du att medverka i datainsamling, dataanalys och dokumentation av analyser samt kommunikation av analyser, slutsatser och rekommendationer till projektdeltagare. Även mindre omfattande undervisning inom ämnesområdet kan komma att bli aktuellt.

Arbetsuppgifterna innefattar:

  • att stödja forskargruppen, att medverka i forskning inom ämnesområdet
  • sammanställa aktuell forskning och sprida kunskap inom för ITP-projektet relevanta nätverk
  • undervisning på grund-, avancerad- och forskarutbildningsnivå (max 20%).
  • handledning av examensarbetare.
  • att bistå med att söka extern forskningsfinansiering.
  • samverkan med näringsliv och samhälle.
  • administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan ingår.

Kvalifikationer

Behörig att anställas som forskare är den som har avlagt doktorsexamen.

Krav för anställningen är (ex.):

  • avlagd doktorsexamen inom ett något av följande ämnesområden: samhällelig resiliens, internationellt utvecklingsarbete eller kapacitetsutveckling.
  • mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • kunskaper om metoder för och utmaningar med att monitorera och utvärdera komplexa projekt inom internationellt utvecklingsarbete
  • erfarenheter av praktiskt arbete kopplat till internationellt utvecklingsarbete och kapacitetsutveckling inom hållbarhet och/eller katastrofriskhantering.
  • Förmåga att självständig planera och genomföra forskningsstudier samt god samarbetsförmåga

Meriterande för anställningen är (ex.):

  • erfarenheter av att koordinera monitorering och utvärdering av komplexa projekt som involverar många aktörer.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss

Övrigt

Anställningens omfattning är 30%. Anställningen är tidsbegränsad till och med 2024-12-31. Tillträde omgående, enligt överenskommelse. 

Anställningen är inte en läraranställning och omfattas av Flextidsavtalet för T/A-personal. En forskare som önskar bli universitetslärare kan söka en anställning som biträdande universitetslektor eller universitetslektor i öppen konkurrens. För mer information om anställningsformen forskare se även: Akademiska befattningar vid Lunds universitet https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss/att-soka-en-anstallning/akademiska-befattningar-vid-lunds-universitet

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska innehålla ett intyg på doktorsexamen och bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Omgående, enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 70
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/54
Kontakt
  • Henrik Hassel, +46462228585
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-01-26
Sista ansökningsdag 2024-02-16

Tillbaka till lediga jobb