Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. för hälsovetenskaper

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen ”Tillämpad gerontologi” vid Institutionen för hälsovetenskaper vid Medicinska fakulteten, Lunds universitet, är ansluten till Centre for Ageing and Supportive Environments (CASE). CASE är en stark forskningsmiljö vid Lunds universitet som består av forskargrupper från Medicinska fakulteten, Lunds Tekniska Högskola, Juridiska fakulteten och Samhällsvetenskapliga fakulteten. Forskningen är uttalat interdisciplinär till sin natur och engagerar såväl seniora forskare som postdoktorer och doktorander. Läs mer om oss på: https://www.case.lu.se/ 

Forskargruppen leds av docent Steven Schmidt och inkluderar ytterligare 13 medarbetare. Vi söker nu en projektadministratör till ett nystartat forskningsprojekt om beteendeförändring och livskvalitet hos äldre som sker i samarbete med kommuner i Sverige.

Som arbetsplats har vi en öppen och välkommande arbetsmiljö där vi alla tillsammans bidrar till verksamhetens bästa.

 

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

 

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som projektadministratör kommer du att arbeta i ett forskningsprojekt som ska 1) utvärdera en Internetbaserad beteendeintervention med målet att förbättra livskvaliteten hos äldre, och 2) identifiera upplevda faktorer som möjliggör och hindrar ökat gående utomhus. 40 äldre forskningspersoner från fyra städer kommer att delta. Dessutom intervjuas personal från seniorverksamheter och stadsbyggnadskontor i åtta fokusgrupper. Blandade metoder används för att utvärdera interventionens användbarhet och hälsoutfall med uppföljning.

Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av rekrytering, datainsamling samt analyser av enkät- och intervjumaterial som du gör tillsammans med projektledaren. I praktiken innebär det att du kommer att göra utskick med post, ringa upp forskningspersoner inför interventionsstart, ge instruktioner till forskningspersoner på mötesplatser i kommuner och i hemmet samt genomföra observationer av forskningspersonernas dagliga gåturer som filmas med kroppsburen kamera. Du kommer även att förbereda videovinjetter inför fokusgruppintervjuer, assistera vid fokusgruppintervjuer, mata in enkätsvar, göra statistiska analyser, sammanfatta och tematiskt analysera intervjuer samt bearbeta insamlad accelerometerdata (dvs rörelsemätning med handledsburen aktivitetsklocka) med vägledning. I arbetsuppgifterna ingår även andra forsknings- eller administrativa uppgifter, t ex att ta fram en datahanteringsplan, datahantering, rapportskrivande och sammanställning av informationsmaterial.

Arbetet innebär såväl självständigt arbete som att vara medarbetare i projektgruppen. Arbetet utförs på Medicinska Fakulteten i Lund och periodvis på annan ort (i Skåne och Göteborgsområdet) i samband med datainsamling. Arbetet innebär därmed en del resande med övernattning i orter utanför Skåne.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • högskoleutbildning om minst 240 högskolepoäng.
  • mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • mycket god datorvana och kunskaper i Excel och SPSS
  • förmåga att arbeta självständigt och flexibelt förmåga att arbeta systematiskt och mot uppställda mål inom givna tidsramar
  • förmåga att bemöta äldre personer med integritet, empati och professionalitet

 

Meriterande för anställningen är

  • en masterexamen i global hälsa eller folkhälsa.
  • erfarenhet av forskningsarbete i fält.
  • erfarenhet av att göra intervjuer och använda metoden fotoelicitering.
  • erfarenhet av arbete inom samhällsplanering och folkhälsa erfarenhet av kommunikation med intressenter och allmänhet kunskap om projektledning.
  • stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha en god känsla för samarbete och service, och samtidigt ha förmåga att kunna prioritera uppgifter för en hållbar avvägning mellan servicenivå och kvalitet.

 

Övrigt

Anställningen är en särskild visstidsanställning på 50% till och med den 2024-12-31. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.  

 

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla ditt CV.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/79
Kontakt
  • Steven Schmidt, forskargruppchef, +46462221983
  • Kristina Malmquist, HR-partner, +46462221920
  • Kiran Maini Gerhardsson, biträdande forskare, +46767232756
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-03-08
Sista ansökningsdag 2024-03-22

Tillbaka till lediga jobb