Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
På institutionen för arbets- och miljömedicin studerar vi befolkningens exponering för olika miljögifter och utvärderar hur dessa påverkar vår hälsa. En postdoktortjänst finns tillgänglig vid forskargruppen tillämpad masspektrometri i miljömedicin under ledning av Christian Lindh. Laboratoriet har många masspektrometrar och lång erfarenhet av metodutveckling och tillämpningar med hjälp av instrumenten. Ett centralt tema är analysera olika biomarkörer och tillämpning av metoderna i stora projekt kring exponering för giftiga kemikalier från yrket eller den allmänna miljön. Vi studerar t.ex. hormonstörande föreningar, industrikemikalier, PFAS och hur dessa påverkar människors hälsa i Sverige och men även internationellt.

Inom forskargruppen värnar vi en god arbetsmiljö med högt i tak och omtanke om varandra. Vi är engagerade i jämställdhetsarbete och arbetar utifrån att olikheter berikar vår verksamhet.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.
Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Forskningsuppgifterna består av att du självständigt, under överinseende av projektledarna, utveckla både de instrumentella och provberedningsmetoder för analysera biomarkörer av miljökemikalier i urin och blod med hjälp av främst LC-MS/MS. Vidare består arbetsuppgifterna av att sammanställa och statistiskt bearbeta data i studier av exponerade populationer och den allmänna befolkningen. Några specifika stora projekt kommer att handla om exponering för nya bisfenoler och 6PPD och dess metaboliter (en vanlig gummiantioxidant). Arbetet kräver att du har god förmåga att kommunicera. Du kommer även att publicera artiklar i vetenskapliga tidskrifter, bidra till konferenser och bistå i de övriga arbetsuppgifter som ovan nämnda forskningsprojekt innebär. Undervisning kan förekomma i viss utsträckning.

Behörighet
För att vara behörig att anställas som postdoktor måste den sökande avlagt doktorsexamen, eller utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, inom ett ämnesområde relevant för anställningen (dvs biologi, biomedicin, medicin, kemi). Examen ska ha avlagts högst tre år före datum för anställningsbeslut. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare.

Kvalifikationer
Kraven för tjänsten är:

  • Den sökande ska ha universitets-/högskoleutbildning inom miljövetenskap, biologi, kemi eller motsvarande.
  •  Den sökande ska vara forskningskompetent och ha doktorsexamen i arbets- och miljömedicin eller motsvarande.
  • Dokumenterad erfarenhet av metodutveckling för LC-MS/MS.
  • Erfarenhet av utvärdering och sammanställning av biomarkördata.
  •  Sökande ska ha kunskap om miljöföroreningsanalys och toxikologi, specifikt om hormonstörande ämnen och bisfenoler.
  • Dokumenterad förmåga att självständigt skriva rapporter och publicera peer reviewed artiklar i dessa ämnesområden.
  • God administrativ förmåga

Meriterande för anställningen är:

  • Goda kunskaper i analytisk kemi och metodutveckling
  • Goda kunskaper i medicin och toxikologi
  • Goda kunskaper om statistisk analys och modelleringsmetoder.
  • Goda kunskaper i engelska.
  • Erfarenhet av hantering och analys av biomarkördata.
  • Erfarenhet av handledning och undervisning.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till 2 år på heltid, med eventuell möjlighet till förlängning ytterligare 1 år. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor-2022-02-01". 
Startdatum är 2024-05-01 eller enligt överenskommelse.


Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

 




Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-05-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/327
Kontakt
  • Christian Lindh, rekryterande chef, +4646173819,christian.lindh@med.lu.se
  • Adam Niekrasz, HR-partner, +46462220000
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-02-07
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb