Lunds universitet Medicinska fakulteten Inst för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen
Vid Centrum för Primärvårdsforskning (CPF) bedrivs forskning inom ett antal forskningsområden som har stor betydelse för primärvårdens patienter och verksamhet, bl.a. hjärt-kärlsjukdom, geriatrik och prevention/folkhälsa. CPF är ett flerprofessionellt forskningscentra och vilar organisatoriskt på två huvudmän; Lunds universitet och Region Skåne, men finansieras även av externa forskningsmedel. Verksamheten är lokaliserad på Clinical Research Center (CRC) i Malmö.

Vid Centrum för Primärvårdsforskning värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Sökanden inbjuds att ansöka om tjänsten som doktorand som leder till en licentiatexamen (120 högskolepoäng som motsvarar 2 år på heltid eller 4 år på deltid). Beräknad start: Januari 2022.

Arbetsuppgifter
Avhandlingen är planerad som en sammanläggningsavhandling och innehåller två delarbeten. 
I anställningen ingår arbete med datainsamling, analys av data samt sammanställning av rapporter. Inom ramen för anställningen igår även genomförande av forskarutbildningskurser och deltagande i forskningsseminarier.

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Övriga kvalifikationer
För anställningen krävs:

  • Distriktssköterskeexamen (MSc).
  • Arbetslivserfarenhet från barnhälsovård. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du tar personligt initiativ och ansvar för din forskning och ständigt utvecklar din förmåga och kunskaper för att driva projektet vidare. 

Meriterande för anställningen är: 

  • Erfarenhet av undervisning vid högskola/universitet, särskilt inom specialistsjuksköterskeutbildningen inriktning distriktssköterska alt. barnsjuksköterska.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Tidsbegränsad anställning två år enligt HF 5 kap 7§.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde Januari 2022
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/3649
Kontakt
  • Sarah Quist, personalsamordnare, +46 40 39 10 55
  • Ulf Jakobsson, professor, ulf.jakobsson@med.lu.se
  • Kristina Sundquist, rekryterande chef , kristina.sundquist@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-11-18
Sista ansökningsdag 2021-12-09

Tillbaka till lediga jobb