Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Inom forskargruppen bedrivs forskning om hur hjärnan utvecklas, stamcellsdifferentiering, cellulär reprogrammering och nya metoder för att reparera en skadad hjärna med fokus på Parkinsons sjukdom. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom regenerativ neurobiologi och vi utvecklar nya cellbaserade terapier baserat på stamceller eller reprogrammering. Gruppen leds av professor Malin Parmar och består av både forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Biomedicinskt centrum i Lund. Här kan du läsa mer om vår spännande forskning Här

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som Doktorand inom cellterapier för Parkinsons sjukdom i forskargruppen ansvarar du för att utforma, utföra, producera data, analysera och i skrift och muntligt rapportera vetenskapliga projekt, i samarbete med forskargruppledaren och medlemmar i gruppen. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen odling, differentiering samt studier av PSCs (pluripotenta stamceller), transkriptomik samt olika typer av preklinisk validering i relevanta sjukdomsmodeller. Vidare kommer du vara ansvarig för att driva utvecklingen av person-specifika cellterapier vilket även inkluderar administrativt arbete och samverkan med andra discipliner, forskargrupper och industrin. Du kommer använda cell och molekylärbiologiska metoder, flödescytometri,Immunostaining och mikroskopering samt utföra stereotaktisk kirurgi och beteendetester. Tjänsten innefattar även analys av singel cell och bulk RNA sekvenseringsdata. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella så som involvering i andra projekt i forskargruppen, administration, konferensresor, presentationer av forskning och handledning av studenter. Som Doktorand med inriktning på iPS cellterapier kommer du vara med och bygga upp, driva och utveckla detta fält i Sverige.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Avslutad grundutbildning inom stamcellsbiologi, neurobiologi, molekylärbiologi eller  motsvarande
  • Dokumenterad erfarenhet av odling och differentiering av pluripotenta stamceller
  • Erfarenhet av metoder såsom molekylärbiologi, flödescytometri, immunostaining och mikroskopering.
  • Erfarenhet av arbete mer försöksdjur
  • God vetenskaplig förmåga att planera och analysera experiment
  • God förmåga att fungera bra i samarbetsprojekt både inom gruppen och med andra forskargrupper samregenerativ medicin och utveckling av cellterapiert med andra discipliner
  • God förmåga att presentera forskning i tal och skrift
  • Du är strukturerad, noggrann med en positiv inställning och ett driv att lyckas. Du har även ett stort intresse för  regenerativ medicin och utveckling av cellterapier

Meriterande för anställningen är:

  • Translationellt arbete
  • Stereotaktiskt kirurgi
  • bioinformatik
  • Erfarenhet att arbeta inom Industri och/eller biotech
  • Internationell erfarenhet
  • Interdisciplinära samarbeten

Övrigt
Anställningen är en tidsbegränsad anställning på fyra år med omfattningen 100% med tillträde den 2022-06-01 eller enligt överenskommelse.

Så här söker du

Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Om Medicinska fakulteten

 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 220601
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/1249
Kontakt
  • Malin Parmar, +46462220620
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-04-07
Sista ansökningsdag 2022-04-28

Tillbaka till lediga jobb