Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
I forskargruppen Perinatal och kardiovaskulär epidemiologi arbetar vi tvärdisciplinärt för att bättre förstå utvecklingen av graviditetskomplikationer, särskilt preeklampsi, och kardiovaskulär sjukdom. Vi har samtidigt ett stort metodologiskt intresse och expertis vilket ytterligare bidrar till en ämnesmässig bredd bland våra projekt. Forskargruppen leds av Simon Timpka (docent i klinisk epidemiologi), är baserad i Malmö och består av mer än 10 medlemmar där merparten även arbetar som läkare på Skånes universitetssjukhus. Vi har en heltidsanställd disputerad statistiker och många av våra projekt utgår från stora dataset bestående av registerdata eller biomarkörer. Vår forskning har under de senaste åren resulterat i publikationer i bl.a. JAMA (Lawesson et al., 2023), Hypertension (Mattsson et al., 2024) och Journal of Internal Medicine (Enhörning et al., 2022).

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Vid Lunds universitet ska en anställning som postdoktor ge möjlighet till vetenskaplig och pedagogisk meritering. I första hand ges utrymme för meritering inom forskning, men även till viss högskolepedagogisk utbildning. Undervisning kan även ingå i arbetsuppgifterna.

Du kommer till en början att arbeta med statistisk analys och vetenskaplig rapportering i projekt kring graviditetskomplikationer (särskilt preeklampsi) och senare kardiovaskulär sjukdom. Alla projekt kommer initialt utföras i tätt samarbete med forskargruppchefen och vår statistiker. Vi söker dig som vill fortsätta utvecklas i din forskarroll och önskar att arbeta i en forskargrupp som utöver din vetenskapliga förmåga även värdesätter dina personliga egenskaper. För att trivas i vår miljö bör du viljaallmänt utveckla din vetenskapliga och pedagogiska kompetens samt ha som delmål att planera ditt nästa karriärsteg under vårt mentorskap.

Kvalifikationer
För anställningen krävs:

  •  Doktorsexamen inom relevant område såsom epidemiologi, folkhälsa eller klinisk medicin (doktorsexamen ska vara avlagd senast vid tidpunkten då anställningsbeslut fattas).  
  • God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet.
  • Genuint intresse för att förstå orsaken till sjukdomar och komplikationer relevanta för kvinnors hälsa och graviditet.
  • Betydande intellektuell kapacitet och social förmåga.
  • Stor motivation till fortsatt utveckling av vetenskaplig kompetens.
  • Dokumenterad erfarenhet av att självständigt hantera och analysera stora dataset inom relevant ämnesområde såsom kvinnors hälsa eller kardiovaskulär epidemiologi.
  • Goda kunskaper i relevant mjukvara för statistik bearbetning (t.ex. SAS, Stata, eller R).
  • Förmåga att planera, initiera och genomföra forskningsprojekt inom för forskargruppen relevant ämnesområde.
  • Mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som skrift.

Meriterande för anställningen är:

  • Främst kommer den sökande i fråga som avlagt examen högst tre år före sista ansökningsdag.
  • Erfarenhet av statistiska analyser inriktade på stora dataset med genetisk data.
  • Erfarenhet av att skriva och förbereda etiska ansökningar
  • Erfarenhet av handledning av studenter eller juniora kollegor.
  • Ämnesexpertis inom preeklampsi, ateroskleros eller annan relevant område.

Bedömningen av de sökande kommer i första hand att baseras på deras vetenskapliga meriter och potential som forskare. Särskild vikt kommer att fästas vid vetenskaplig förmåga inom ämnesområdet.

Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad till två år och avser heltid. Preliminärt startdatum är 2025-09-01 eller enligt överenskommelse. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor", mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2022-02-01. Anställningar vid Lunds universitet bedrivs i Sverige, du förväntas därför kunna utföra ditt arbete på plats i Malmö.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV med publikationslista, examensbevis samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2025-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Malmö
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/3956
Kontakt
  • Sarah Quist, HR-partner, +4640391055, sarah.quist@med.lu.se
  • Simon Timpka, rekryterande chef, simon.timpka@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2024-12-20
Sista ansökningsdag 2025-01-28
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb