Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, kemiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Vid Naturvetenskapliga fakulteten bedrivs forskning och utbildning inom biologi, astronomi, fysik, geovetenskap, kemi, matematik och miljövetenskap. Verksamheten bedrivs vid nio institutioner samlade inom norra universitetsområdet. Fakulteten har ca 1 500 studenter, 330 forskarstuderande och 700 anställda.

Postdoktor i beräkningsprognosdesign

Andrélabben vid Kemiska institutionen kombinerar beräkningsmetoder och experimentella metoder för att förstå proteins struktur, interaktioner och utveckling. Ett grundläggande mål är att koda vår förståelse av proteiner i beräkningsmetoder och experimentella metoder som gör det möjligt att konstruera självmonterande proteinsystem. Vi vill också förstå processen för självmontering genom att avleda självmonteringsvägar från simulerade proteinkonstruktioner och tidsupplösta experimentdata. Mer information finns på www.andrelab.org

En postdoc-position offentliggörs i ett projekt som finansieras av Europeiska forskningsrådet (ERC), som är inriktat på utveckling av nya beräkningsmetoder och experimentella metoder för de novo-design-homomera proteinkonstruktioner.

Arbetsuppgifter
Utveckling av beräkningsmetoder för datorbaserad design av proteinkomplex, med primärt fokus på att utveckla nya tillvägagångssätt för att använda metoder för beräkningsbaserad analys av proteingeometri inom proteindesign. Arbetet kommer också involvera viss utveckling av strukturbaserade proteindesignmetoder med hjälp av modelleringsverktyget Rosetta. Postdoktorn kan delta i övervakning av doktorander och studenter.

Kvalifikationskrav

  • Kandidaten skall ha avlagt doktorsexamen i biofysikalisk kemi, bioinformatik eller relaterade områden. 
  • Erfarenhet av beräkningsbaserad analys av geometri hos proteiner.
  • Substantiell erfarenhet av proteinsimulering.
  • Signifikant erfarenhet av att utveckla program eller avancerade analysscript för att analysera proteinstruktur.

Kandidaten ska kunna självständigt leda arbetet i detta projekt och samverka smidigt och effektivt med de andra teammedlemmarna. Eftersom rapportering i peer review tidskrifter är en viktig del av projektet, krävs starka publikationer. Kandidaten måste även vara flytande i engelska (skriven och talad).

Villkor

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Befristeter Arbeitsvertrag länger als 6 Monate
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1114
Kontakt
  • Ingemar Andre, universitetslektor, +46 46 222 44 70
  • My Geborek, personalsamordnare, +46 46 222 95 62
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-04-10
Sista ansökningsdag 2018-05-01

Zurück zu Stellenangeboten