Lunds universitet, Institutionen för immunteknologi

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och fler än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds Tekniska Högskola, LTH, är en teknisk fakultet inom Lunds universitet med forskning av hög internationell klass och stora satsningar på pedagogisk mångfald.

Institutionen för Immunteknologi rekryterar en forskningskoordinator till EU-MSCA- COFUND programmet CanFaster

CanFaster programmet administreras från Institutionen för Immunteknologi inom ramen för det strategiska forskningscentret CREATE Health, som har sina lokaler på Medicon Village, en dynamisk forskningspark där företag, akademi och sjukvård är samlokaliserad. Målet med CanFaster programmet är att utbilda morgondagens cancerforskare brett även inom områden utanför cancerbiologi såsom patentstrategier, affärskunskap och/eller klinisk onkologi för att möjliggöra fler forskare att bli entreprenörer inom området. Programmet har 16 pågående doktorandtjänster och kommer under 2020-2021 rekrytera 15 postdoktorer. Programmet söker nu en forskningskoordinator till den operativa ledningen.

Arbetsuppgifter/projektbeskrivning
Vi söker en Forskningskoordinator till institutionen för Immunteknologi (www.immun.lth.se). Arbetsuppgifterna är företrädelsevis kopplade till CanFaster programmet (www.canfaster.se) som är EU projekt inom ramen för Marie Sklodowska-Curie actions, och administreras inom ramen för CREATE Health (www.createhealth.lth.se). Anställningen omfattar att koordinera arbetet med doktorand och postdoktors programmen CanFaster inom cancer och entreprenörskap. Programmet utförs i samarbete med sjukvård och industri. Arbetsuppgifterna innebär koordinering av aktiviteter, rekrytering och kontakt med externa experter och reviewers, rapportering, arrangering av möten/seminarie och administration inom programmet. Koodinatorn har även kontakt med företagspartners. Anställning innefattar även administrativt och kommunikations-orienterat arbete  utanför CanFaster programmet såsom hemsidor kopplade till Institutionen för Immunteknologi och dess infrastrukturer och/eller enskilda forskargrupper. Anställningen är tidsbegränsad 18 månader med möjlighet till förlängning

Kvalifikationer
Vi söker dig som är positiv och ansvarsfull med en förmåga att praktiskt driva projekt självständigt och ta egna initiativ.  God samarbetsförmåga och flexibilitet är ett måste. Ditt arbete innefattar mycket samarbete med andra forskare internt och externt samt företag och sjukvård. Du har en doktorsexamen inom Life Science och minst 2 års arbetslivserfarenhet efter det, gärna som postdoktor. Du har tidigare erfarenheter av att koordinera forskningsprojekt inom Life Science på både nationell och internationell nivå. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga, organisatorisk och social kompetens. Arbetsbelastningen kommer att variera över tid. Tjänsten är 100% men vi uppmuntrar även individer som letar efter ett deltidsarbete på 75-90% att söka tjänsten.

Krav
Doktorsexamen inom Life Science med inriktning mot cancer eller liknande
Minst 2 års erfarenhet efter doktorsexamen
Mycket goda kunskaper i engelska i skrift och tal
Dokumenterad erfarenhet av att koordinera EU projekt, eller andra projekt som spänner över flera institutioner, fakulteter, universitet och/eller sektorer
Dokumenterad erfarenhet av att effektivt hantera många parallella arbetsuppgifter
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med hemsidor
Dokumenterad erfarenhet av att organisera möten
Personliga egenskaper samarbetsförmåga, organisatorisk och social kompetens

Övriga meriter
Dokumenterad erfarenhet av att skriva, söka och få forskningsanslag.
Dokumenterad erfarenhet av att bedöma ansökningar
Dokumenterad erfarenhet av rekryteringsprocesser
Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med kundkontakt inom core-faciliteter
Goda egenskaper i svenska i skrift och tal är en merit men inte ett krav

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till ex. god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka det administrativa arbetet inom avdelningen/institutionen (samt bidra till dess framtida utveckling).

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/3889
Kontakt
  • Sara Ek, 0462223824
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2019-11-21
Sista ansökningsdag 2019-12-11

Zurück zu Stellenangeboten