Lunds universitet, LTH, Institutionen för livsmedelsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för livsmedelsteknik förnyar och förbättrar såväl produkter som processer i hela livsmedelskedjan. Vår verksamhet har tydlig koppling till Agenda 2030 genom forskningens fokus på hållbar och näringsrik mat för framtiden.
Samarbeten med industri, råvaruproducenter och andra forskargrupper både i och utanför Sverige är en viktig del av vår strategi.
Flera kända innovationer inom livsmedel har sitt ursprung på institutionen, bland annat Oatly och Proviva.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskningsgruppen Livsmedelshygien vid Institutionen för Livsmedelsteknik utvecklar metoder för identifiering av bakterier och klarlägger dessa bakteriers roll i livsmedel och för människors hälsa. Forskningen som bedrivits i gruppen har varit banbrytande inom utveckling av probiotika och gruppen har ett nära samarbete inom både industri och akademi.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd på Jobba hos oss


Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Forskningen fokuseras på analys av mikrobiotans sammansättning samt dess koppling till immunologiska reaktioner vid hälsa och sjukdom, vilka utvärderas i prover från kliniska och experimentella studier

Arbetsuppgifterna innefattar:

Slutförande av en klinisk studie samt två experimentella studier. I dessa inkluderas hantering av prover och skriftlig information från forskningspersoner, samt hantering av och provtagning på försöksdjur. Arbetsuppgifterna omfattar vidare utvärdering av diversiteten i bakteriesamhällen och artidentifiering med hjälp av Next Generation Sequencing och bioinformatik, kvantifiering av bakteriegrupper genom kvantitativ PCR, och analys av inflammatoriska markörer.

 

Arbetsuppgifterna inkluderar även deltagande i undervisning.

 

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • avlagd doktorsexamen inom relevant forskningsområde
  • mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • Mycket goda kunskaper inom mikrobiologi.
  • Mycket god förmåga att hantera och analysera prover med Illumina MiSeq och därtill tillhörande bioinformatisk datahantering.
  • Dokumenterad förmåga att utföra forskning med inriktning mot tarmflora och probiotika.
  • Erfarenhet av experimentella djurstudier.
  • God förmåga att skriva vetenskaplig litteratur.

 

Meriterande för anställningen är:

Godkänd kurs i probiotika, t. ex. KLGN01. God förmåga att analysera prover med kvantitativ PCR. Erfarenhet av att analysera blod, saliv och organprover.

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning under 7 månader på 75 procent med startdatum enligt överenskommelse.

Så här ansöker du
Ansökan ska skrivas på engelska och bör innehålla CV inkl publikationslista, personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina forskningsmeriter. Ansökan ska även innehålla kopia av doktorsexamen eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc).

Välkommen med din ansökan!

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 75
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2109
Kontakt
  • Åsa Håkansson, +46462224889,asa.hakansson@food.lth.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-06-07
Sista ansökningsdag 2022-06-21

Tillbaka till lediga jobb