Institutionen för experimentell medicinsk vetenskap

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen

Forskargruppen Regenerativ Neurofysiologi vid institutionen för Experimentell Medicinsk vetenskap inom Medicinska fakulteten, bedriver idag forskning inom potentiella framtida cell terapier genom omprogrammering och fokuserar på återställning av hjärnans plasticitet. Forskargruppen arbetar just nu med projektet ”In vivo och in vitro omprogrammering av glia celler till interneuron”. Forskargruppen leds av Docent Daniella Rylander Ottosson och inkluderar ytterligare 6 medarbetare. Gruppen är internationell och omfattar medarbetare inom forskning, administration och teknik. Vi söker nu en driven och erfaren forskare inom in vitro arbete och neurobiologi som stöd i projektet. Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra.

Vi erbjuder

Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss Jobba hos oss

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Som doktorand inom forskargruppen ansvarar du för projekt som rör omprogrammering av mänskliga celler till nervceller. I dina arbetsuppgifter ingår huvudsakligen humana cellkulturer i 2D och 3D samt att etablera organotypiska vävnadskulturer som en in vivo modell där funktionell integration och potentiell terapeutisk effekt kommer mätas. Projektet involverar immunohistokemi och mikroskopering, qPCR och mRNA sekvensering kombinerat med elektrofysiologiska mätningar, vävnadspreparation, statistiska metoder och datapresentation. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Arbetsuppgifterna kommer att kräva konferensdeltagande med eventuell presentation av data, eventuella tjänsteresor och utlandsvistelser samt deltagande i seminarier och workshops.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

-Masterutbildning inom biomedicin, neurobiologi, cellbiologi el liknande
-Minst ett års dokumenterad praktisk erfarenhet i laboratorium med cell kulturarbete och organotypiska vävnadskulturer av mänskliga och musceller, histologiska och molekylära tekniker
-Kunskap inom neurovetenskap och praktisk erfarenhet av att laborera i ett neurovetenskapligt laboratorium
-God analytiskförmåga
-God samarbetsförmåga
-Kunna kommunicera på engelska (muntligt och skriftligt), samt presentations- och skrivförmåga
-kunna driva projekt självständigt

Meriterande för anställningen är:

-Kunskap och erfarenhet av datorprogram som Word, Excel, Photoshop och GraphPad Prism.
-Insikt i djurmodeller samt funktionella analyser så som patch-clamp elektrophysiologi.

Övrigt

Anställningen är en visstidsanställning med omfatningen 100% på 4 år enligt förordningen om högskoleutbildning. Önskat startdatum är 1 maj 2023 eller enligt överreskommelse.  Utvalda sökande kommer att bli inbjudna till formell intervju i april.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Medicinska fakulteten

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 2023-05-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/930
Kontakt
  • Daniella Rylander Ottosson, +46462220559
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2023-03-20
Sista ansökningsdag 2023-04-10

Tillbaka till lediga jobb