Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Forskargruppen
Forskargruppen, som leds av Sandra Lindstedt, finns vid avdelningen för thoraxkirurgi och är verksam på plan 10 på Skånes Universitetssjukhus. Forskargruppen ägnar sig åt translationell forskning. 

https://www.stemcellcenter.lu.se/research-groups/lindstedt

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en driven doktorand för en fyraårig doktorandanställning med önskad start 2021-06-01.

Arbetsuppgifter

Som doktorand inom forskargruppen kommer du att delta i och genomföra forskningsprojekt. Syftet med studierna är att utforska biomarkörer i utandningsluften hos patienter med lungcancer och andra patologiska tillstånd i luftvägarna. Vid sidan av arbetet inkluderar även tjänsten obligatoriska kurser som en del av dennes forskningsstudier. Biomarkörsanalyser kommer att genomföras på olika typer av provmaterial från luftvägarna som förutom partiklar i utandningsluften inkluderar provmaterial från lungvävnad, BAL och blodprover. Huvuddelen av analyserna kommer att ske genom masspektrometri men även antikroppsbaserad omics analys och relaterade analyser.
Tjänsten kommer att inkludera deltagande i nationella och internationella konferenser.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

 • masterexamen i medicin, biomedicinsk vetenskap eller liknande
 • erfarenhet av att arbeta i en klinisk miljö
 • tidigare erfarenhet av studier inom lungpatologi och biomarkörer.
 • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och för att vara aktuell för anställningen måste du vara driven, flexibel, ha god förmåga att arbeta självständigt samt i grupp.

Meriterande för anställningen:

 • studier inom bioinformatik och biostatistik
 • avlagd läkarexamen med bred erfarenhet av patientkontakt
 • erfarenhet av partikelinsamling med PExA på patienter inom öppen- och intensivvård
 • erfarenhet av studier med djurförsök och i synnerhet erfarenhet av hantering och dissektion av lungvävnad från försöksdjur
 • erfarenhet av tredimensionella cellodlingsystem, erfarenhet av precisionsskurna lungskivor (PCLS)
 • dokumenterad erfarenhet av att arbeta tillsammans i en teammiljö
 • erfarenhet av projektledning och dokumenterad erfarenhet av planering och organisering

Behörighet
Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund
Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor
Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller eftersökta kvalifikationer, ett CV samt examensbevis.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Tillträde 2021-06-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/1654
Kontakt
 • Richard Ingemansson, avdelningschef, 070-664 42 57
 • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046-222 83 47
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
 • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-05-18
Sista ansökningsdag 2021-06-08

Tillbaka till lediga jobb