Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Avdelningen för dermatologi och venereologi
Schmidtchen lab bedriver världsledande forskning inom medfödd immunitet och sårläkning, och har långsiktigt stöd från Vetenskapsrådet som nov 2020 rankade projektet som nr 1 inom medicin. Fokus under de senaste två decennierna har legat på studier av våra medfödda immunitetsmekanismer och utvecklingen av nya terapikoncept för infektion och inflammatoriska sjukdomar – från sårläkning till systemiska behandlingar. Samarbeten med många externa och interna intressenter pågår just nu och terapikoncepten drivs i samarbete med bioteknikföretag på Medicon Village, Lund. De som arbetar med projekten i teamet är bland annat tre docenter/seniora forskare, teknisk personal, och flera läkare.

Inom avdelningen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en driven biträdande forskare för en visstidsanställning på 1 år och med tillträdesdatum den 1 september 2023 (eller enligt överenskommelse).

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet Jobba hos oss

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i dynamisk miljö med translationella projekt som involverar in vivo-studier på gnagare, med användning av både infektions- och inflammationsmodeller. Generella mikrobiomanalyser kommer att vara en integrerad del av projekten, varpå det krävs kunskap om bakteriell DNA-isolering. Standardmikrobiologi, molekylärbiologi, biokemiska studier och in vitro cellmodeller kommer också ingå som en del av projekten. Utöver detta kommer du att få arbeta med rapportering och manusskrivning, vilket kommer vara en viktig del av ditt arbete. Du kommer även att ha interaktioner med bioteknikföretag på Medicon Village som arbetar med terapiutveckling och kliniska prövningar. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • PhD eller motsvarande (inom relevanta områden för tjänstebeskrivningen).
  • Goda praktiska kunskaper inom biokemi, histologi, immunhistokemi och ELISA, FACS, DNA-analysmetoder.
  • Erfarenhet inom molekylär biologi, mikrobiologi, och cellbiologi.
  • Bred kompetens inom cell och djurmodeller (mus).
  • Färdigheter inom SDS-PAGE, WB, ELISA, mikrobiologiska analyser, in vivo arbete (endotoxin modeller, zymosan modeller mm), PyMol, Excel och Prism.
  • Ansvar för in vivo verksamhet och tidigare erfarenhet från biotechindustrin.
  • Självständighet och ansvarstagande samt förmåga att hantera flera paralella projekt samtidigt.
  • Förmåga att leverera i tid inom projektets tidsplaner.

Meriterande för anställningen är:

  • Erfarenhet av farmakologiska studier.
  • Tidigare publikationer inom relevanta områden.
  • Erfarenhet som handledare.

Vetenskaplig skicklighet är det främsta anställningskriteriet. Vid utvärderingen kommer
forskningsprofil, erfarenhet och kunskap att beaktas.

Det är av stor vikt att du trivs med att arbeta i en multikulturell miljö.

Övrigt
Anställningen är en visstidsanställning på heltid under ett år med tillsättning 2023-09-01 eller snarast enligt överenskommelse. Anställningen är tidsbegränsad enligt Särskild visstidsanställning (SÄVA).

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2533
Kontakt
  • Artur Schmidtchen, avdelningschef, 046-2224522
  • Anne Vähäniemi, HR-partner, +46462228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2023-07-18
Sista ansökningsdag 2023-07-31

Tillbaka till lediga jobb