Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Inom forskargruppen för minnesforskning, bedrivs forskning inriktad på att definiera och förstå biologiska processer bakom Alzheimers sjukdom och andra neurodegenerativa sjukdomar. Vi arbetar med kohorter bestående av både patienter och kognitivt friska volontärer, vilka genomgår omfattande tester med hjärnavbildning, mätningar av biomarkörer och neuropsykologisk testning, samt med djur- och cellbiologiska experiment. Du kan läsa mer om forskningen här.  Forskargruppen leds av professor Oskar Hansson. Anställningen är placerad på BMC i Lund.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar ständigt med att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss; Jobba hos oss .

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Forskningsområde
Som projektassistent kommer du att bli en del av en växande multidisciplinär grupp av neuroforskare och kliniska forskare, som arbetar intensivt för att öka kunskapen om neurodegenerativa sjukdomar. Det långsiktiga målet för vår forskning är att bidra till utvecklingen av nya behandlingsmetoder för neurodegenerativa sjukdomar där effektiva behandlingar fortfarande saknas.

Anställningen
Projektassistenten kommer att fokusera på neuroimaging och dataanalys av vätskebiomarkörer som syftar till att utveckla diagnostiska verktyg och förbättra vår molekylära förståelse för Alzheimers sjukdom. En viktig uppgift kommer att vara att bättre förstå olika subtyper av Alzheimers sjukdom baserat på olika spridningsmönstren för taupatologi. Projektassistenten kommer att arbeta med data som förvärvats som en del av den svenska BioFINDER 2-studien. I denna studie kommer 1500 personer över det kliniska spektrumet av Alzheimers sjukdom (från kognitivt normal till demens) att genomgå avancerad neuroimaging inklusive tau PET och MRI med både strukturella och funktionella sekvenser. Även andra arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

 • Masterexamen inom neurovetenskap, psykologi, medicin, bioinformatik eller annat relevant område
 • Förmåga att självständigt utföra storskaliga neuroimaging dataanalyser, inklusive PET och MRI
 • Mycket goda kunskaper inom statistisk modellering, script/programmering och neuroimaging programvara
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig på engelska i både tal och skrift
 • God lagspelare med bred kompetens inom forskningsområdet

Meriterande för anställningen är:

 • Utmärkt akademisk skrivförmåga
 • Ambitiös och nyfiken med en inre motivation

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen 100 procent med tillträde 2024-03-01. Provanställning kan komma att tillämpas.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.


 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2024-03-01 eller enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2024/406
Kontakt
 • Oskar Hansson, +4640335036
 • Adina Olnert, +4640391904
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2024-02-15
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Tillbaka till lediga jobb