Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenska

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Den utlysta tjänsten som biträdande forskare är inom en multidisciplinär cancerforskargrupp med fyra seniora forskare, en biomedicinsk analytiker och flertal doktorander. Samarbete sker med kliniska forskare och doktorander samt masterstudenter. Arbetsplatsen är på Medicon Village i Lund där det finns en multidisciplinär miljö med flera forskargrupper inom cancerforskningen från medicinsk och teknisk fakultet.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet  jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
I den här rollen kommer du att arbeta både självständigt och under handledning med att driva ett delprojekt inom ett större forskningsprojekt som syftar till att förutsäga lymfkörtelstatus baserat på omfattande kliniska databaser. Uppdraget inkluderar även arbete med ett delprojekt som analyserar proteomik för prognostisering och uppföljning inom ett projekt om metastaserande bröstcancer. Projekten kombinerar kliniska data med biologisk information från bland annat multiplexfärgning, protein- och genexpressionsanalyser.

Arbetet innefattar att ta fram och genomföra analysplaner samt att utföra biostatistiska och bioinformatiska beräkningar. Du kommer att ansvara för att dokumentera och rapportera resultaten samt bidra till manusförfattande för vetenskaplig publicering. I tjänsten ingår även arbete med att utveckla och automatisera provbearbetning inför masspektrometribaserade proteomikanalyser.

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

  •  Avslutad forskarutbildning (doktorsexamen) på teknisk fakultet eller motsvarande.
  • Dokumenterad erfarenhet av databasarbete inom bröstcancer med sammanställning av data från flera olika datakällor (kliniska data, gen- och proteinuttryck samt uppföljningsdata) och analys av dessa.
  • Dokumenterad förmåga att självständigt programmera och utföra analyser och tex i programvaran R.
  • God ämneskunskap inom tumörbiologi relevant för bröstcancersjukdomen som dokumenterats i publikationer.
  • Dokumenterad erfarenhet av provbearbetning för masspektrometribaserad proteomik av bröstcancerprover.
  • Dokumenterad erfarenhet av bioinformatik och biostatistiska analyser inom bröstcancerforskning.
  • Goda färdigheter i skriftlig och muntlig vetenskaplig/akademisk engelska dokumenterad tex genom deltagande i internationella kongresser och publikationer.
  • God kännedom om de studier som ligger till grund för de projekt som sökanden ska delta i genom att tidigare aktivt ha deltagit i dem.
  • God kommunikations- och samarbetsförmåga.

Meriterande för anställningen är:

  • Dokumenterade avancerade kunskaper i R-programmering.
  • Dokumenterade kunskaper i Python-programmering. 

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid där provanställning på 6 månader tillämpas. Önskat tillträdesdatum är 2025-06-01 eller enligt överenskommelse. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidare med provanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2025/1297
Kontakt
  • Julia Friman, 046-2228714, julia.friman@med.lu.se
  • Lisa Rydén, +4646176241, lisa.ryden@med.lu.se
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362, st@st.lu.se
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se, kansli@saco-s.lu.se
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366, sekocivil@seko.lu.se
Publicerat 2025-04-22
Sista ansökningsdag 2025-05-06
Logga in och sök jobbet

Dela länkar

Tillbaka till lediga jobb