Lunds universitet, Naturvetenskapliga fakulteten, Geologiska institutionen

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Kustnära hav är utsatta för en rad miljöpåverkande faktorer såsom övergödning, temperaturhöjning och syrebristutbredning. Under senare tid har ytterligare en faktor fått stor vetenskaplig och samhällelig uppmärksamhet - marin försurning. Marin försurning orsakas av höjningen i koldioxidtrycket som är en konsekvens av koldioxidutsläpp till luften från främst förbränning av fossila bränslen. För de kustnära haven är situationen mer komplex, där flera andra faktorer såsom ökad mängd organiskt material samt större avrinning från land även bidrar till att pH sänks. Inom det här projektet, undersöker vi effekterna av marin försurning i kustvatten tillsammans med temperaturhöjning och syrebristutbredning och hur bottenmiljön påverkas genom experiment.

Arbetsuppgifterna innefattar:

  • Forskning inom miljövetenskap, särskilt marin mikropaleontologi och paleoceanografi
  • Spårelement och isotopanalayser av bottenlevande foraminiferer genom avancerade mikroanalytiska tekniker
  • Fältarbete till sjöss
  • Laborativt arbete med marina sediment och vattenprover,
  • Administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan ingår.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • antagen till Masterprogrammet i geologi med inriktning mot kvartärgeologi
  • mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift
  • skall ha omfattande, dokumenterad erfarenhet av artidentifiering av bottenlevande foraminiferer från Östersjön och Skagerrak området
  • skall ha omfattande erfarenhet av att arbeta med prover från Skagerrak och Östersjön samt av fältarbete till sjöss och omfattande erfarenhet av experiment på levande foraminiferer
  • skall ha dokumenterad erfarenhet av spårelementanalyser genom Laser-ablation ICP-MS och ICP-OES av bottenlevande foraminiferer.
  • skall ha omfattande erfarenhet av förpreparering, analysarbete och efterföljande dataanalys för alla angivna metoder

Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten (eller närliggande ämne för de gemensamma institutionerna). Examen får ej vara uttagen.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-06-01-2023-07-31 och avser omfattning 50%.
Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar att du är registrerad som student på vårterminen 2023 vid geologiska institutionen, Lunds universitet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-06-01-2023-07-31
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/1433
Kontakt
  • Helena Filipsson, professor, +46462228226,helena.filipsson@geol.lu.se
  • Tina Olsson, personalsamordnare, +46462224853,tina.olsson@science.lu.se
Facklig företrädare
  • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
Publicerat 2023-04-27
Sista ansökningsdag 2023-05-11

Tillbaka till lediga jobb