Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst. f. laboratoriemedicin, Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för laboratoriemedicin (ILM) är en av sex institutioner vid Medicinska fakulteten. Vi bedriver ledande forskning inom det laboratoriemedicinska fältet med fokus på hur sjukdomar uppkommer och hur vi kan förbättra patienters diagnostik och behandling. Några av våra starkaste områden med forskning i världsklass, handlar om cancer-, genetik- och blodforskning.

Vid Avdelningen för klinisk genetik och inom forskargruppen led av Thoas Fioretos söker man nu en postdoktor som kommer att arbeta med integrativa genomiska analyser, med syfte att dessa ska kunna används för att förbättra klinisk diagnostik, uppföljning och behandling av patienter som insjuknar i leukemi. Dessa undersökningar gör det också möjligt att upptäcka nya genetiska förändringar av betydelse för uppkomsten av leukemi och att hitta s.k. targets för utveckling av nya läkemedel, vilket ställer stora krav på avancerade matematiska/bioinformatiska analyser.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter innefattar avancerad bioinformatisk analys och matematisk modellering av erhållna datamängder efter integrativ genomisk analys. Den anställda kommer att arbeta i ett team av forskare med både bioinformatisk och molekylärgenetisk kompetens, och ha särskilt ansvar för matematisk modellering..

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten behöver du följande:

  • Vara disputerade inom matematik gärna med fokus på bioinformatik
  • Ha tidigare erfarenhet av matematisk modellering och bioinformatiska analyser av stora genomiska datamängder.

Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av att analysera genomiska data från blodcancer.

Utöver detta så söker vi dig som kan ta egna initsiativ, har god förmåga att arbeta självständigt men samtidigt kan arbeta i ett team. Du behöver dessutom kunna både tala och skriva på engelska obehindrat.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2018/1221
Kontakt
  • Thoas Fioretos, +46462224595
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2018-04-17
Sista ansökningsdag 2018-04-30

Retour aux postes vacants