Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS)

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns 40 000 studenter och 7 600 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Samhällsvetenskapliga fakulteten är ett av Sveriges ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhällsvetenskap och beteendevetenskap och bedriver verksamhet i både Lund och Helsingborg.

Anställningen som projektassistent utlyses inom ramen för ett FORMAS forskningsprojekt som utförs på Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS), vid Samhällsvetenskapliga fakulteten. LUCSUS är ett centrum för miljö- och hållbarhetsforskning som arbetar med tvärvetenskapliga och transdisciplinära frågeställningar.

Anställningen förläggs administrativt till LUCSUS.

Arbetsuppgifter:

Projektassistenten kommer att anställas inom ett eller flera forskningsprojekt gällande framtida klimatscenarier och politisk ekonomi för negativa utsläpp. Hen kommer huvudsakligen vara engagerad i två uppgifter:

1. Vara administrativt ansvarig för att anordna en europeisk workshop, som har ett preliminärt datum i oktober 2020, rörande negativa utsläpp, med europeiska samhällsorganisationer och miljörörelser som målgrupp.

2. Delta i forskning angående miljöpolitik kring negativa utsläpp. Detta involverar datainsamling, intervjuer, granskning av litteratur samt att bidra till sammanställning av rapporter och akademiska artiklar.

Sökande måste ha avslutat en masterutbildning i miljö- och hållbarhetsvetenskap, geografi, miljöstudier, statsvetenskap eller inneha motsvarande kunskap som är relevant till arbetsuppgifterna. Fördjupad kunskap i klimatpolitik och den senaste utvecklingen inom klimatförändringar samt kunskap av policy making är ett krav för denna tjänst. Stödjande dokumentation ska lämnas in med ansökan. Kunskap eller arbetslivserfarenhet av negativa utsläpp och modellering av energisystem är starkt meriterande.

Sökande ska obehindrat behärska engelska i tal och skrift samt ha ett stort intresse av att bedriva forskning. Hen ska kunna arbeta självständigt och på eget intiativ. Tidigare erfarenhet av att anordna workshops eller liknande evenemang är meriterande för denna tjänst.

Detta är en tidsbegränsad anställning, med start i mitten av januari t.o.m. december 2020 med en sysselsättningsgrad på 50% av en heltid.

Ansökningen:

Ansökningar skickas in på engelska och måste innehålla följande:
1. CV
2. Examensbevis
3. En utvald representativ publikation eller working papers (t.ex. a course paper, a thesis, non-academic work)
4. Ansökningsbrev med en beskrivning av ditt intresse för denna anställning samt kvalifikationer eller erfarenheter i relation till denna tjänst.
5. Referenser
6. Om relevant, dokumentation av andra erfarenheter och färdigheter som är relevanta till ansökan av denna tjänst.

Anställningsform Contrat de durée déterminée, plus long que 6 mois
Anställningens omfattning Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2019/4098
Kontakt
  • Anna Melin Iqbal, 046 222 4148
  • Wim Carton, 046 222 0394
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2019-12-03
Sista ansökningsdag 2019-12-17

Retour aux postes vacants