Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Enheten för klinisk epidemiologi är en tvärdisciplinär forskargrupp som bedriver translationell forskning med fokus på ledsjukdomen artros. Gruppen består av ca 20 personer, bl. a. av ett flertal läkare, fysioterapeuter, laboratorieingenjör och molekylärbiolog, bioinformatiker och statistiker. Gruppen arbetar nära molekylär skelettbiologi vid BMC och har laboratorieverksamhet på BMC och kontorslokaler på Wigerthuset, Lund. Mer info på www.clin-epi.com. Vi driver också hemsidan www.artrosportalen.se.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer
medvarandra. Vi arbetar ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi söker nu en doktorand på 100 % för en tidsbegränsad anställning på 4 år med önskad start 2022-02-01 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Som doktorand avser arbetsuppgifterna i huvudsak forskning för det egna avhandlingsarbetet, vilket omfattar planering, preparering av prover, körning av experiment, analys och bearbetning av data, samt vetenskaplig rapportering. Det ingår också löpande laborativt arbete med t.ex. underhåll av instrument och biobank/frysar inkl. nära kontakt med sjukvården för inhämtning och katalogisering av nya prover. Det är inte planerat någon undervisning i tjänsten, men det kan ev ingå handledning av t.ex. MSc studenter.

Forskningen handlar om området proteomik och specifikt om förändringar i proteinmönster vid ledsjukdomen artros. Du förväntas som forskarstuderande vara aktivt involverad i arbetet med att generera nya data (mass spektrometri), bioinformatik, och andra analyser för att beskriva förändringar relaterat till sjukdom.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Biomedicinar-, laboratorieingenjör-, läkarexamen, eller annan motsvarande examen om minst 240 hp (varav minst 60 hp på avanceradnivå), eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.
  • Mycket god kommunikationsförmåga på engelska i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet och du som söker ska ha god förmåga att arbeta
självständigt såväl som i grupp och analytiskt och själv kunna driva projekt framåt. Vidare måste kandidaten ha god kommunikativförmåga samt vara noggrann, ha god förmåga att utveckla och genomföra forskning av mycket god kvalitet och hög vetenskaplig nyfikenhet.

Meriterande:

  • Laboratorieerfarenhet
  • Erfarenhet av masspektrometri och eller bioinformatiska verktyg
  • Tidigare erfarenhet av medverkan i forskning inom fältet proteomik eller rörelseorganens sjukdomar
  • Programmering inom R, Python, MATLAB el likn.
  • God kommunikationsförmåga på svenska i tal och skrift
  • Stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet
  • Körkort (bil)

Behörighet

Grundläggande behörighet till utbildning på forskarnivå har den som har: avlagt examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper.

Bedömningsgrund

Bestämmelser för anställning som doktorand återfinns i förordning SFS 1998:80. Som innehavare får enbart förordnas den som är antagen till utbildning på forskarnivå. Vid tillsättning skall avseende främst fästas vid graden av förmåga att tillgodogöra sig forskarutbildningen. Förutom skyldighet att ägna sig åt egen forskarutbildning kan innehavaren åläggas att fullgöra tjänstgöring som avser utbildning, forskning och administrativt arbete enligt särskilda bestämmelser i förordningen.

Villkor

Tidsbegränsad anställning fyra år enligt HF 5 kap 7§.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla CV och examensbevis samt ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen.

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2026-01-31
Tillträde 2022-02-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/4254
Kontakt
  • Martin Englund, forskargruppschef, 046-17 13 94
  • Emmy Heidenblad, personalsamordnare, 046-222 83 47
Publicerat 2022-01-12
Sista ansökningsdag 2022-02-16

Tillbaka till lediga jobb