Medicinska fakulteten, Institutionen för kliniska vetenskaper Lund

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Forskargruppen för bröstcancerbehandling
Forskningen vid Forskargruppen för bröstcancerbehandling bedrivs med flera heltidsanställda forskare men även affilierade kliniska forskare och deltidsdoktorander. Verksamheten finns i moderna lokaler vid Medicon Village i Lund. I gruppen arbetar flera seniora forskare, en biostatistiker och doktorander med de projekt som även postdoc anställningen avser.

Som arbetsplats värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med
varandra.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. 

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Anställningen som postdoktor är en meriteringsanställning och vi söker en drivande och motiverad kandidat med förmåga att på ett självständigt sätt kunna sätta sig in i och vidareutveckla gruppens projekt. Forskargruppen är multidisciplinär med klinisk, grundvetenskaplig och statistisk kompetens och god kommunikativ förmåga är därför viktig. Inom gruppen arbetar vi med flera projekt med riskmodellering baserade på bl a kliniska och genomiska data.

Anställningen är på heltid. Föreslaget tillträdesdatum är 1 april 2022 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna omfattar arbete inom forskargruppens pågående projekt med riskmodellering för optimal kirurgisk behandling och modeller för prognostisering efter diagnos av metastaserande bröstcancer. Ett särskilt fokus är att studera tumörprogression med genomiska analyser som utförts i primärtumör och metastaser vid bröstcancer.

Arbetet innefattar projektplanering, kvalificerat arbete med databaser, statistiska analyser av redan insamlade kliniska och genomiska data, och att självständigt skriva projektplaner och vetenskapliga artiklar.

Kvalifikationer
Med postdoktor avses en arbetstagare som avlagt doktorsexamen eller har en utländsk examen som bedöms motsvara doktorsexamen, och som avlagt examen högst tre år före ansökningstidens utgång. Om det finns särskilda skäl kan doktorsexamen ha avlagts tidigare. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet, klinisk tjänstgöring, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer eller andra liknande omständigheter.

Vid anställning som postdoktor gäller följande bedömningsgrund:

• God förmåga att utveckla och genomföra forskning av god kvalitet samt pedagogisk förmåga.

Vid anställning som postdoktor ska främst beaktas vetenskaplig förmåga. I övrigt görs bedömningen med utgångspunkt i följande krav för anställningen:

• Doktorsexamen inom för anställningen relevant ämnesområde.
• Goda kunskaper inom tumörbiologi och cancerbehandling dokumenterade i vetenskapliga publikationer.
• Dokumenterad erfarenhet av hantering och analys av kliniska cancerkohorter med genomiska data.
• God kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper som förmåga att samarbeta och genomföra överenskomna arbetsuppgifter.

Meriterande för anställningen är:

• Doktorsexamen inom onkologi, experimentell onkologi eller biostatistik/bioinformatik.
• Arbetslivserfarenhet av databasarbete och självständigt statistiskt arbete.
• Bioinformatisk kompetens är särskilt meriterande.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till minst två och högst tre år och avser heltid. Anställningen tidsbegränsas enligt avtal, “Avtal om tidsbegränsad anställning som postdoktor”, mellan arbetsmarknadens parter (Arbetsgivarverket, OFR:s, Saco-S och SEKO) daterat 2021-11-19.

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Institutionen för kliniska vetenskaper i Lund (IKVL) är en av sex institutioner vid medicinska fakulteten. Institutionen har ett brett samarbete, såväl inom fakulteten som inom andra enheter vid universitet. IKVL har även ett väl utvecklat samarbete med Skånes universitetssjukhus (SUS) och Region Skåne samt det omgivande samhället och näringslivet. Detta för att främja klinisk och experimentell translationell forskning, utveckling och utbildning.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2024-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-04-01 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/126
Kontakt
  • Lisa Rydén, professor, +4646176241
  • Anne Vähäniemi, personalsamordnare, +46462228758
Facklig företrädare
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
Publicerat 2022-02-02
Sista ansökningsdag 2022-02-22

Tillbaka till lediga jobb