Lunds universitet, Universitetets särskilda verksamheter, IIIEE

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Internationella miljöinstitutet (IIIEE) vid Lunds universitet inrättades 1994 och har sedan dess utvecklat internationell och genuin tvärvetenskaplig utbildning och forskning med fokus på att accelerera omställningen till hållbarhet. IIIEE strävar efter att knyta samman forskningsresultat och deras tillämpning och samverkar aktivt med företag, myndigheter och organisationer lokalt, nationellt och globalt. Vid IIIEE är verksamheten fokuserad på: styrmedel, affärsmodeller, hållbar konsumtion och stadsutveckling. För mer information se: www.iiiee.lu.se

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss: https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss

Särskild ämnesbeskrivning
IIIEE söker en forskare som kan bidra med forskning i forskningsprogrammet Mistra REES (webbplats: mistrarees.se) och bidra till undervisningen på IIIEE. Forskaren kommer att samverka med företag och andra forskare inom ramen för projektet. De huvudsakliga uppgifterna är att forska om Europeiska och nationella styrmedel för en cirkulär ekonomi, att utvärdera hinder för cirkulära affärsmodeller, samt att ta fram förslag på styrmedelspaket för att överkomma identifierade hinder.

Arbetsuppgifter
Arbetet utförs under det externfinansierade forskningsprogrammet Mistra REES (webbplats: mistrarees.se). Arbetsuppgifterna innefattar att bedriva högkvalitativ samhällsvetenskaplig forskning, publicera I internationella akademiska tidskrifter, ge relevanta policyrekommendationer, och att – tillsammans med andra partners I programmet – organisera och delta vid olika programevent.

De forskningsmetoder som används inkluderar litteraturgenomgångar, fallstudier av företag och intervjuer. Den sökande förväntas också kunna arbeta med kvantitativa data. Forskningen innefattar samarbete med aktörer inom och utanför forskningsprogrammet.

I positionen ingår undervisning vid IIIEEs internationella forskningsprogram.

Den sökande förväntas också bidra till ansökningar till olika forskningsfinansiärer.

I tjänsten ingår visst arbete med administration kopplat till arbetsuppgifterna ovan.

Kravprofil
För att bli anställd krävs att den sökande har en doktorsexamen eller en internationell examen som bedöms motsvara en doktorsexamen inom ämnet för tjänsten.

 • Erfarenheter av kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder
 • En stark publikationslista, innefattande publikationer som berör politik och styrmedel för en cirkulär ekonomi, samt publikationer om cirkulära affärsmodeller
 • Erfarenhet av forskning om cirkulära affärsmodeller
 • Erfarenhet av forskning om Europeiska Unionens styrmedel relaterade till produkter och avfall

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Hänsyn kommer att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka arbetet inom in-stitutionen.

Bedömningsgrunder

 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta tvärvetenskapligt och i samverkan med andra forskare
 • Dokumenterad erfarenhet av att analysera styrmedel för cirkulär ekonomi och cirkulära affärsmodeller
 • Dokumenterad erfarenhet av att genomföra djupintervjuer
 • Dokumenterad erfarenhet av kvalitativa och kvantitativa forskningsmetoder
 • Dokumenterad erfarenhet av att publicera I akademiska tidskrifter eller böcker
 • Dokumenterad förmåga att självständigt genomföra högkvalitativ forskning och framgångsrikt genomföra forskningsprojekt
 • Dokumenterad pedagogisk förmåga inklusive handledning av mastersuppsatser
 • Erfarenhet av att sprida forskning vid internationella konferenser och olika event med beslutsfattare

Hänsyn kommer också att tas till god samarbetsförmåga, driv och självständighet samt hur den sökande genom sin erfarenhet och kompetens bedöms komplettera och stärka pågående forskning inom institutionen samt bidra till dess framtida utveckling.

Villkor
Anställningen är tidsbegränsad till max 12 månader. Anställningen börjar 1 oktober eller enligt överenskommelse.

Instruktioner för ansökan
Ansökan ska skrivas på engelska. Redovisa dina meriter enligt LTHs akademiska meritportfölj, se länk nedan. Ladda upp som PDF-filer i rekryteringssystemet. Läs mer här: http://www.lth.se/jobb/sokalararanstallning/

Ansökan ska skrivas på engelska och ska innehålla följande:

 • CV
 • Personligt brev
 • Relevanta publikationer (maximalt 10)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 oktober eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2022/2845
Kontakt
 • Carl Dalhammar, +46462220243
Facklig företrädare
 • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-2229362
 • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-2229364
 • SEKO: Seko Civil, 046-2229366
Publicerat 2022-08-29
Sista ansökningsdag 2022-09-12

Tillbaka till lediga jobb