Lunds universitet, LTH, Elektro- och informationsteknik

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Du kommer att arbeta på Institutionen för elektro- och informationsteknik (EIT), och främst inom avdelningarna för kommunikationsteknologi och integrerade elektroniksystem. Dessa avdelningar arbetar tätt tillsammans med att utveckla nästa generations trådlösa system, från teori till praktik. Amanuenserna kommer att delta i EU-projektet BEYOND5 (Building the fully European supplY chain on RFSOI, enabling New RF Domains for Sensing, Communication, 5G and beyond, https://www.kdt-ju.europa.eu/projects/beyond5) och SSF-CHI-projektet “Large
Intelligent Surfaces – Architecture and Hardware”.

Arbetsuppgifter
Som amanuens kan dina arbetsuppgifter variera och arbetsuppgifterna ska ge en inblick i den akademiska världen på den fakultet där du bedriver studier.

Arbetsuppgifterna i denna anställning innefattar medverkan i forskning. Tjänsten som amanuens är i området effektiva hårdvaruimplementationer för 6G trådlös kommunikation, inkluderande massiv MIMO och stora intelligenta ytor. Målplattformar inkluderar ”field programmable gate arrays” (FPGA) och mjukvarubaserad radio (SDR).

Kvalifikationer
Behörig att anställas som amanuens är den som är antagen till utbildning på grund- eller avancerad nivå vid fakulteten. Examen får inte vara uttagen.

Krav för anställningen är:

  • att vara antagen till elektro- och informationsteknikutbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
  • mycket goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.
  • kunskaper om trådlös kommunikation, särskilt MIMO och massiv MIMO.
  • goda kunskaper om hårdvaruimplementering (FPGA, RFSoC) av signal-behandling och mjukvarubaserad radio (SDR).

Meriterande för anställningen är:

  • erfarenhet av utvecklingsverktyg för digitala plattformar (speciellt FPGA, RFSoC, och SDR).
  • erfarenhet av verktyg för implementering och prototypframställning av trådlösa kommunikationssystem, med PYNQ (Python för Zynq FPGA).

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet som erbjuder goda anställningsvillkor. Med en anställning som amanuens får du som student en möjlighet att förena studier med arbete för att komplettera dina teoretiska kunskaper med praktisk arbetslivserfarenhet inom akademin. Läs mer på universitets webbplats om att Jobba hos oss.

 Övrigt
Anställningen är tidsbegränsad under perioden 2023-04-01 till 2023-07-31 och avser omfattning 45%. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt och får inte kombineras med andra anställningar. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i Högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§. Anställningen omfattas av Flextidsavtal för T/A-personal.

Så här söker du
Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Vi ber dig bifoga utdrag från LADOK som intygar din behörighet. Ansökan bör även innehålla övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 2023-04-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 45%
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/647
Kontakt
  • Liang Liu, +46462224652
  • Ove Edfors, +46462229026
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, kansli@saco-s.lu.se
Publicerat 2023-03-09
Sista ansökningsdag 2023-03-23

Tillbaka till lediga jobb