Lunds universitet, Medicinska fakulteten, Inst för laboratoriemedicin

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns cirka 45 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Beskrivning av arbetsplatsen
Avdelningen för mikrobiologi, immunologi och glykobiologi (MIG) söker en erfaren forskare med fokus på cancerbiologi och infektionsbiologi, i pågående forskningsprojekt som leds av professor Catharina Svanborg. Gruppen bedriver forskning inom cancer och infektionsbiologi och utvecklar nya upptäckter från molekylära mekanismer och djurmodeller till kliniska prövningar. Den dynamiska forskargruppen har en stark internationell position och erbjuder goda möjligheter att utveckla en vetenskaplig karriär. Läs mer om vår forskning här.

Inom forskargruppen arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Vi har även ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, Jobba hos oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du förväntas utveckla specifika pågående projekt och kanske göra nya upptäckter. I arbetet ingår att skriva bidragsansökningar och handleda yngre gruppmedlemmar och studenter. Du kommer att arbeta i ett team och samarbeta kring alla våra pågående projekt. Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter i laboratoriet förekommer.

Krav för tjänsten

  • Doktorsexamen inom området mikrobiologi, immunologi eller annat relevant område
  • En konkurrenskraftig lista över publikationer i ledande internationella tidskrifter
  • Erfarenhet av bioinformatik, genomik och transkriptomik
  • Tidigare handledning av studenter och gruppmedlemmar
  • God språkförmåga och vana att skriva och presentera vetenskap på engelska

Meriterande för tjänsten är:

  • Forskningserfarenhet och tidigare kunskap inom biomedicin

Forskningskompetens är det främsta kriteriet för anställning. Vid bedömningen av de sökande kommer stort vikt även att läggas vid personliga egenskaper. Arbetsuppgifterna kräver att du har hög teknisk och vetenskaplig kometens, en god kommunikationsförmåga och en god samarbetsförmåga.

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillsättning den 1 november 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning på 6 månader kan komma att tillämpas. 

Så här söker du
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationskraven samt varför du är intresserad av anställningen. Ansökan ska även innehålla CV, inklusive publikationslista, en generell beskrivning av tidigare forskningsarbete, kopia av doktorsexamen samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av examensbevis, betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.).

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-11-01
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2023/2966
Kontakt
  • Gabriela Godaly, rekryterande chef, +4646173233
  • Emelie Falck, HR-partner, 046-2220000
Publicerat 2023-09-22
Sista ansökningsdag 2023-10-05

Tillbaka till lediga jobb