Lunds universitet, Institutionen för kliniska vetenskaper Malmö

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Om forskargruppen

Vid forskargruppen för klinisk minnesforskning bedrivs forskning inom demenssjukdomar. Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom området. Gruppen leds av professor Oskar Hansson och består av forskande och teknisk personal. Verksamheten är lokaliserad på Minneskliniken i Malmö, samt på BMC i Lund. På denna länk kan du läsa mer om vår spännande forskning: www.biofinder.se. Anställningen är placerad på BMC i Lund.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare.

Vi söker härmed tre studentforskningsassistenter för att hjälpa till i våra pågående forskningsprojekt. Våra forskningsprojekt utnyttjar en innovativ metod - med modern neuroimaging vid 3 och 7T samt nya bedömningar av beteendeminne - för att undersöka hur funktionella hjärnsystem som är kritiskt involverade i episodiskt minne förändras i tidiga stadier av Alzheimers sjukdom. Anställningarnas omfattning är 20% av heltid och är tidsbegränsad 4 månader med preliminärt startdatum 1 mars 2021 och sista anställningsdag 30 juni 2021.

Arbetsuppgifter

Du kommer att hjälpa till med datainsamling inklusive att assistera under MR-skanning med ultrahöga fält och hantering av forskningsdeltagare och patienter. Tjänsterna innefattar också dataorganisation, förbehandling och kvalitetsbedömning av beteendemässiga och neuroimaging data, framförallt subregioner i den mänskliga mediala temporalloben. Även andra förekommande arbetsuppgifter inom forskargruppen kan bli aktuella.

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

  • Antagen till ett utbildningsprogram på universitetsnivå inom psykologi, kognitiv neurovetenskap eller jämförbara studier
  • Starkt intresse för kognitiv neurovetenskap, mänskligt minne, Alzheimers sjukdom och metoder (dataorganisation, dataanalys och statistik)
  • Erfarenhet av att hantera forskningsdeltagare och patienter i forskning eller kliniskt sammanhang
  • Mycket bra kunskaper i engelska
  • Erfarenhet av (f)MRI-skanning
  • Kunskap om den mänskliga mediala temporallobens anatomi and erfarenhet av manuell segmentering av den mänskliga mediala temporallobens anatomiska subregioner

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Vi söker dig som är engagerad, har god förmåga att arbeta i ett team och är flexibel. Du trivs med att arbeta med forskningsdeltagare i olika åldersgrupper och med patienter

Meriterande för anställningen är:

  • Antagen till studier på mastersnivå inom psykologi, kognitiv neurovetenskap eller jämförbara studier.
  • Erfarenhet av (f)MRI-analyser med SPM, FSL, Freesurfer eller ANTS

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningen avslutas 2021-06-30
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde 1 mars 2021 eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 3
Sysselsättningsgrad 20
Ort Lund
Län Skåne län
Land Sverige
Referensnummer PA2021/321
Kontakt
  • David Berron, postdoctoral researcher, david.berron@med.lu.se
  • Linnea Gard, personalsamordnare, +4640391071 linnea.gard@med.lu.se
Facklig företrädare
  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet, 046-222 93 64
  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli, 046-222 93 62
  • SEKO: Seko Civil, 046-222 93 66
Publicerat 2021-02-16
Sista ansökningsdag 2021-03-01

Tillbaka till lediga jobb